Denis Mortet Lavaux St. Jacques 1997 75CL

3.500,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Denis Mortet 1997 Bourgogne 75CL
92 Vinous
90-92 Robert Parker

Stephen Tanzer
Deep bright ruby. Explosive aromas of black raspberry, mocha, smoked meat and sweet oak; strong torrefaction aspect. Fatter, sweeter and more aromatic in the mouth than the above; an outsized premier cru that really reverberates on the palate and aftertaste. Plenty of supporting structure to frame the fruit. Finishes very long, with substantial but ripe tannins.

Robert Parker
Due to the combe (or break in the hillside) that funnels cool wind from the west onto its vines, Mortet had never before seen the level of ripeness that his parcel of Gevrey-Chambertin Lavaux St. Jacques was able to attain in 1997. It is a dark ruby-colored wine with stony, black fruit aromas, as well as a firm, refined, fresh character crammed with blueberry jam, black fruits, and metal-like flavors. This masculine, enormously expressive, and well-delineated wine will be at its best if drunk over the next 7-8 years.

Beskrivelse af producenten 
Dette charmerende vinhus er beliggende i Gevrey-Chambertin, og blev etableret i 1956. Siden da, har huset været i familien Mortets eje. Charles Mortet begyndte i 1956 med kun en hektar vinstokke. Hans søn Denis overtog efter ham i 1992, og her bestod godset af 4,5 hektar i byerne Gevrey-Chambertin, Chambolle-Musigny og Vougeot. Siden da har vinhuset erhvervet sig mere jord, og i dag har de 16 hektar vinmarker, der strækker sig fra Daix over Dijon-plateauet, til Vougeot. Siden 2006, har vinhuset været drevet af Laurence Mortet og hendes to børn: Arnaud og Clémence, som alle besidder en kæmpe passion for at lave fremragende vin.

Allerede fra 1996, under Denis Mortets lederskab, blev der ikke brugt ukrudtsmidler eller kunstgødning. I dag er Arnaud Mortet ansvarlig for meget af arbejdet i markerne. Han fortæller, at de pløjer meget mindre, fordi dette bidrager til at beskytte jordens struktur og frigive mindre nitrogen, hvilket betyder at druerne er mindre opsvulmede. Ifølge Arnaud foretrækker han små bær, fordi mindre bær giver et bedre saft/stofforhold. Hos Domaine Denis Mortet er der et særligt fokus på konstant at forbedre jordens kvalitet, og dens økosystem, fordi kun sådan, kan den bedste vin fremstilles. Vinene indeholder alle de fine karakteristika ved Pinot Noir, og de er udsøgte både når de er unge, mens de udvikler en god struktur over tid.  Stilen i vinene fra Domaine Denis Mortet er klassiske, men med strejf af friskhed, og silkebløde fornemmelser.