Delaforce Vintage Port 1992 Magnum

1.495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Portugal Hedvin Douro Delaforce 1992 150CL
93 James Suckling

Portvin fra 1992......idag svært at finde. Vi har været heldige og har fået chancen for at købe et større parti direkte fra Portugal hvor både stand og opbevaring er helt i top. Den er klar idag......og kan nydes de næste 30 år. Kan leveres i 6 stks origiale kasser. Delaforce er et af de klassiske portvinshuse med en fremragende historie. De har et bredt udvalg af portvine med alle de gængse portvinstyper og kategorier. Delaforce blev grundlagt I 1868 af George Henry Delaforce og allerede fra starten fik han ry for at producere stor portvin med imponerende lagringspotentiale.

Delaforce, der er en gammel familie, som stammer helt tilbage fra huguenotterne, har været involveret i portvinsbranchen i over 170 år. Portvinshuset Delaforce, der blev grundlagt i 1868, er i dag anerkendt som en af de mest respekterede portvinsproducenter. Skandinavien, Tyskland og Rusland er deres primære eksportmarkeder, og på hjemmemarkedet har Delaforce bl.a. leveret portvin til den royale portugisiske families husholdning.

Over årene har Delaforce opnået et særdeles godt ry for deres evner for at producere god portvin – især er deres elegante Vintage Ports blevet rost til skyerne. De klassiske Vintage Ports fra Delaforce er berømte for deres balance og aromatiske stil. De er produceret af de allerbedste druer fra udvalgte vingårde i områderne Roncão og Rio Torto (inkl. den berømte Quinta da Côrte) i Dourodalen i Portugal.

Disse elegante og fuldendte Vintage Ports er anerkendt som nogle af de allerbedste af vinsamlere og feinschmeckere verden over. Denne portvin er produceret af druerne Touriga Nacional, Touriga Francesa, Tinto Cão, Tinta Roriz og Tinta Barroca fra Dourodalen i Portugal.

Det er en utrolig elegant portvin med flot mørkerød - næsten lilla farve, fyldig og frisk duft af modne sorte frugter, velafbalanceret, rund og intens frugtsmag med noter af brombær og chokolade, tilpas tanninindhold samt en lang og behagelig eftersmag.

Pga. vinens alder vil der helt naturligt være depôt, og derfor skal man huske at lade flasken stå oprejst i 48 timer, inden man åbner den - på den måde falder bundfaldet til bunds. Derefter bør man forsigtigt dekantere portvinen, således at bundfaldet bliver i flasken. Portvinen er klar til servering 2-3 timer efter dekanteringen - og bør drikkes inden for 24 timer efter åbningen.

Om Vintage Port siges der, at den er drikkelig efter 4-5 år, men at den først virkelig kan nydes efter minimum 25 år