Day Grist Vineyard Zinfandel 2017

SKU
4710
Tilbudspris 249,00 kr. v. 2 stk. 399,00 kr. v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1399,00 kr.
2399,00 kr.249,00 kr.

I de rigtige hænder kan Zinfandel give nogle helt igennem fremragende vine. Sådan nogle hænder sidder på Zin Master og winemaker Ehren Jordan, som med Day stiller en prægtig mineralsk Zin på bordet – holdt i en stram, kølig stil langt væk fra det ellers meget udbredte marmelade-helvede.

Day er 95% Zinfandel og 5% Petite Sirah fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, Dry Creek og Alexander Valley. Stik snuden i glasset og nyd duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med sursøde hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Syren holder balancen perfekt og alt ender i en harmonisk finale rundet af med af et langt ”ahhhh…”

Vin, hvor du tænker ”Det var lige godt satans!” og som du kommer til at servere for gode venner, for lige at vise dem hvad Zin også kan være.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Oregon. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.

I de rigtige hænder kan Zinfandel give nogle helt igennem fremragende vine. Sådan nogle hænder sidder på Zin Master og winemaker Ehren Jordan, som med Day stiller en prægtig mineralsk Zin på bordet – holdt i en stram, kølig stil langt væk fra det ellers meget udbredte marmelade-helvede.

Day er 95% Zinfandel og 5% Petite Sirah fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, Dry Creek og Alexander Valley. Stik snuden i glasset og nyd duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med sursøde hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Syren holder balancen perfekt og alt ender i en harmonisk finale rundet af med af et langt ”ahhhh…”

Vin, hvor du tænker ”Det var lige godt satans!” og som du kommer til at servere for gode venner, for lige at vise dem hvad Zin også kan være.

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Oregon. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.

Faktablad
LandUSA
Producent Day
RegionCalifornia
Sub RegionNorth Coast
DistriktSonoma County
Årgang2017
Volume75CL
DruerZinfandel
KategoriRødvin
Kollistørrelse12
KollitypeOCC

Jeb Dunnuck
The 2017 Zinfandel Grist comes from the Dry Creek Valley, which is a magical terroir for old vine Zinfandel. This complex, medium to full-bodied, beautifully balanced effort has loads of cedar and sandalwood notes as well as complex red and blue fruits, blood orange, and spice characteristics. It has ultra-fine tannins and flawless balance.