Day Zinfandel 2016 0,75

279,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 225,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4710
279,00 Inkl. moms:
6 4710
279,00 Inkl. moms:
249,00 Inkl. moms:
12 4710
279,00 Inkl. moms:
225,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Day 2016 Sonoma County 750
92 Jeb Dunnuck
94 Jyllandsposten

I de rigtige hænder kan Zinfandel give nogle helt igennem fremragende vine. Sådan nogle hænder sidder på Zin Master og winemaker Ehren Jordan, som med Day stiller en prægtig mineralsk Zin på bordet – holdt i en stram, kølig stil langt væk fra det ellers meget udbredte marmelade-helvede.

Day er 95% Zinfandel og 5% Petite Sirah fra nogle af de bedste marker i Russian River Valley, Dry Creek og Alexander Valley. Stik snuden i glasset og nyd duften af brombær, boysenbær, peber, sandeltræ og tørrede krydderier. Smagen domineres af blåbær, kirsebær og sort peber sammen med sursøde hindbær, boysenbær, tranebær og strejf af lakrids. Syren holder balancen perfekt og alt ender i en harmonisk finale rundet af med af et langt ”ahhhh…”

Vin, hvor du tænker ”Det var lige godt satans!” og som du kommer til at servere for gode venner, for lige at vise dem hvad Zin også kan være.

Jeb Dunnuck 92P
A terrific value, the 2016 Zinfandel Sonoma County offers terrific, classic notes of dried berry fruits, sandalwood, exotic spices, and brambly herbs in a medium-bodied, ultra-fine, elegant package. It’s very much in the style of the 2016 vintage with its focused, clean, classic style, and it’s going to drink beautifully for 7-8 years.
 
Jyllandsposten 94P
Fremragende pebret og mineralsk zin i en stram, kølig stil med herligt sursøde hindbær, viol og stenmel. Frugten er spicy og kernesund helt uden nogen enerverende frugtsødme. Uforskammet saftig og letløbende med pebret granatæble og kirsebærsauce, smuk levende syre og bløde tanniner, der smelter sammen i en harmonisk flot finale med elegant indbundne fadnoter. Så bliver zin ikke mere autentisk og spillevende. 
 

Der er self-made winemakers … og så er der Ehren Jordan, der sammen med sin kone Anne-Marie ejer Failla Wines i Oregon. Ehren Jordans baggrund for at dyrke vin er en kandidatgrad i kunsthistorie med klassisk arkæologi som bifag. Med andre ord har det været learning by doing hele vejen … hvilket bare gør vinene fra Failla Wines endnu mere imponerende.

Med til historien hører dog, at han under hele sin studietid arbejdede med vin. Først i baglokalet i en stor vinforretning, senere som tour guide og i kælderen hos Joseph Phelps Winery. I 1992 og 1993 arbejdede han som assistent for en vinkonsulent i Rhône, inden han vendte hjem og tryllede for Turley Wine Cellars, hvor han i en årrække som winemaker stod bag en perlerække af vine på henholdsvis Petite Sirah og Zinfandel.

Lysten til at starte selv kulminerede i 1998, hvor første årgang fra Failla Wines så dagens lys. De første år havde Ehran og Anne-Marie hverken egen produktionsfacilitet eller showroom – kun marker der løbende blev beplantet. I 2004 købte ægteparret så deres vingård, som går helt tilbage til 1880’erne og afgjort er et besøg værd, hvis du er på de kanter … og har fået en aftale i hus.

Fra 2004 udbyggede Wine Failla produktionen markant … især med Pinot Noir, hvor Ehran Jordan udfolder sig med druer fra nogle af de bedste marker i Californien – Hirsch, Peay, Whistler, Savoy og Platt. Udover Pinot Noir kan Ehren også noget helt særligt med Chardonnay, som han holder i en frisk, europæisk cold-climate stil.

Han har dog ikke helt sluppet sin gamle kærlighed til Zinfandel. I 2011 startede han Day, hvor han producerer førsteklasses Zin … en kunst kun de færreste kan gøre ham efter. Druerne kommer dels fra egen mark og fra nøje udvalgte marker rundt om i Californien.

Ehrens vine er i den grad præget af personlighed og en herlig kompromisløshed. Ingen modeluner, genveje eller lidt for smarte tricks her. Og plejer … han fik en kugle i låget på Failla Wines’ første dag og ligger stendød seks fod nede i den fremragende jord.