Cos d'Estournel Pagodes de Cos 2016

495,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Cos d'Estournel 2016 Saint-Estephe 75CL
92 Robert Parker
92 Vinous

Robert Parker
The 2016 Les Pagodes de Cos is blended of 50% Cabernet Sauvignon, 46.5% Merlot, 3% Petit Verdot and 0.5% Cabernet Franc. It has a deep garnet-purple color and opens with notions of warm cassis, black cherries and smoked meats giving way to scents of charcoal, underbrush and cloves plus a waft of new leather. Medium to full-bodied, it fills the palate with generous black fruits and some compelling red fruit sparks, supported by ripe, grainy tannins and finishing long and spicy.

Château Cos d'Estournel er det første slot man møder, når man kommer sydfra og kører ind i appellation Saint-Estèphe. Slottets arkitektur er ret enestående med de asiatiske pagodelignende tårne, der får én til at overveje, om der mon produceres vin eller destilleres single malt på stedet. I hvert fald kan man næsten ikke undgå at lade tankerne falde på de skotske pagodeagtige indretninger på destillerierne. Men det er vin, som man laver på Cos d’Estournel, endda én af de allerbedste i hele bordeauxregionen. Og i de gode årgange kan Cos nemt tage konkurrencen op med den sydlige nabo 1. Cru Classé slottet Château Lafite-Rothschild i Pauillac.

Skaberen af slottet - og vinen - var Louis-Gaspard d’Estournel, der opdagede, at undergrunden her var meget anderledes, og gav nogle helt andre og bedre vine, end han kunne producere andre steder i området. Louis-Gaspard d’Estournel gjorde vinen fra Cos populær, og fandt en fanskare helt ude i Indien. Blandt de mange fans i Europa var blandt andre dronning Victoria, Zaren af Rusland, Napoleon III, Jules Verne, ja selv Karl Marx figurerede i kundearkivet på Louis-Gaspard d’Estournel’s tid.

Château Cos d'Estournel har siden 2000 været ejet af Michel Reybier, der har investeret en stor sum penge i at toptune både kælder og selve slottet, der i dag fremstår som et af de allerflotteste showrooms på noget slot i Bordeaux. Fra en glasbro, der strækker sig tværs over fadkælderen, er der adgang til den gamle flaskekælder, hvor tusindevis af gamle flasker hviler i de mest smukke omgivelser, man overhovedet kan forestille sig. Selve produktionen er indrettet således, at alle pumper er fjernet, og mosten og vinen transporteres rundt i processen via tyngdekræften - ”free run juice-metoden” - for at undgå iltning.

Den prætentiøse udstråling er overvældende. Men vinen fra Cos d'Estournel kan virkelig leve op til den ydre fremtoning. Château Cos d'Estournel producerer én af Médoc’s allerbedste vine.

Chateau Cos D'Estournel St.Estèphe 2. Cru, er en blanding af 85 % Cabernet Sauvignon, 12 % Merlot og 3 % Cabernet Franc.