Copenhagen Sparkling Tea - Lyserød - Alkoholfri - Øko 75CL

138,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Producent Årgang Volume
Danmark Sparkling Tea Copenhagen Sparkling Tea NV 75CL

`Sparkling rosé uden procenter´.....

Det perfekte alkoholfrie alternativ til rosé. LYSERØD er den mest tørre version af Sparkling Tea, men har stadig en blød og rund smag. Du vil opleve intense aromaer af røde bær og æbler. Herefter følger en kompleks og komfortabel tør smag fra Oolong-teen kombineret med noter af brombær og Hibiscus. Smagen afbalanceres med den bløde hvide Silver Needle-te og afrundes med let bitre frugtnoter. 
LYSERØD går godt til lette retter i det salte køkken og passer specielt godt til skaldyr, især østers. Skinner solen, er den også et sikkert hit!

Sparkling Tea Lyserød er skabt på 11 økologiske teer med økologisk druemost som base. Vinen kommer med et tryk omkring 5-5,5 bar, som giver en Champagne-lignende vin med bløde, runde bobler.

Sparkling Tea Lyserød er det perfekte alkoholfri alternativ til rosébobler. Her får du en frisk, tør mousserende vin med en blød, rund smag. Vinen byder på en vifte af røde bær og sprøde æbler med komplekse smagsnoter fra Oolong-teen og fine noter af brombær og Hibiscus. Smagen balanceres blødt af den hvide Silver Needle-te og afrundet af let bitre frugtnoter. Et flot match til salte retter, skaldyr og østers.

Manden bag den innovative serie af mousserende te-baserede vine er sommelier Jacob Kocemba, der udviklede konceptet under sit arbejde på Michelin-restaurant. Kocembas eksperimenter med koldtrukket luksus-te har skabt en mousserende vin, der kombinerer nordisk innovation med tusind år gamle asiatiske te-traditioner. Hver flaske indeholder op til 13 forskellige økologiske teer. Inden vinen tappes på flaske, tilføres en mindre base økologisk druemost, hvorefter flasken hviler 8-12 uger for at opnå den ønskede kompleksitet. Alle Sparkling Tea-varianter kommer med et tryk omkring 5-5,5 bar, som giver en Champagne-lignende vin med bløde, runde bobler.

Sparkling Tea har etableret sig stærkt i den voksende lav-/ikke-alkoholiske kategori med sine 0% og 5% alkohol. Den lave alkoholprocent betyder dog ikke, at man går på kompromis med smagen. I hver variant af Sparkling Tea oplever man en unik og kompleks smag. Det er derfor den ideelle drik til enhver festlig lejlighed som aperitif eller til alt fra fisk og skaldyr til søde desserter, alt afhængigt af, hvilken af de 5 varianter Sparkling Tea, du har i dit glas.

De alkoholfrie BLÅ og LYSERØD indeholder en ekstra lille base af økologisk druemost, mens de lav-alkoholiske RØD, GRØN og VINTER indeholder en lille base hvidvin. Til sidst tilføjes en smule friskpresset citronsaft og sukker (BLÅ og LYSERØD indeholder kun rest-sukker fra druemosten).

Den endelige smag og kvalitet af Sparkling Tea afgøres allerede i udvalget af teerne. Derfor bruger vi nogle af de bedste økologiske te-sorter fra de bedste producenter og plantager rundt omkring i verden og håndbrygger dem selv. Smagen af hver te er i høj grad påvirket af terroir, såsom hvordan, hvor og hvornår teen dyrkes, samt den følgende oxidationsproces. Når disse faktorer er anerkendt, er det muligt at skabe en smuk kompleks og interessant smag, hvor hver enkelt te spiller en betydelig rolle i den endelige oplevelse. Følgende illustrerer, hvordan en enkelt te kan have en definerende indflydelse på smagen af Sparkling Tea:

  • Hvid te tilføjer en blød og rund fornemmelse på mellem-paletten. Vi bruger hovedsageligt den eksklusive hvide Silver Needle-te.
  • Grøn te tilføjer dybde- og umami-noter. Smagen på grøn te varierer meget afhængigt af, hvor den er vokset. Bruges derfor flere forskellige varianter, afhængigt af den ønskede smag.
  • Sort te skaber en lang og let bitter finish på grund af det høje niveau af tanniner. Bruges hovedsageligt First Flush Darjeeling, som er en af de fineste sorte teer, og ofte omtalt som ”champagnen inden for sort te".

Det der virkelig gør Sparkling Tea unik, er kombinationen af disse forskellige te-sorter og den præcision, hvormed de brygges. Det er både en kunst og en videnskab, og en proces, Copenhagen Sparkling Tea sætter stor ære i.