Copenhagen Sparkling Tea - Grøn - 5% - Øko 75CL

138,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Producent Årgang
Danmark Sparkling Tea Copenhagen Sparkling Tea NV

’Frisk smag af citrus og grøn te´.....

Sparkling Tea GRØN har tydelige aromaer af citrongræs og citrus. De friske karaktertræk fortsætter i smagen, hvor de kombineres med noter af grønne æbler og et strejf af ingefær. Resultatet er en mineralsk og stor smagsoplevelse, som afrundes med en balanceret bittersød eftersmag. GRØN er god som en frisk aperitif eller til retter fra det asiatiske køkken, specielt thaimad og sushi. Prøv den også til friske desserter.

Grøn er som navnet ligesom indikerer funderet på forskellige grønne teer og skænkes med signifikante noter af citrus, der dæmpes/balanceres af de hvide teer som Jacob Kocemba også har med i blandingen. Teen kommer med 4% alkohol og godt 40g restsukker, der smukt balanceres af eksotisk citrus, således at helhedsindtrykket bliver friskt og nærmest opløftende.

Servér den i Champagne glas gerne kølet helt nede omkring de 5 grader som en dejlig frisk aperitif, der bestemt ikke kun er forbeholdt dem der skal køre hjem og dem, der bærer den næste generation i maven. Også et spændende match til sushi og thaimad.

Manden bag den innovative serie af mousserende te-baserede vine er sommelier Jacob Kocemba, der udviklede konceptet under sit arbejde på Michelin-restaurant. Kocembas eksperimenter med koldtrukket luksus-te har skabt en mousserende vin, der kombinerer nordisk innovation med tusind år gamle asiatiske te-traditioner. Hver flaske indeholder op til 13 forskellige økologiske teer. Inden vinen tappes på flaske, tilføres en mindre base økologisk druemost, hvorefter flasken hviler 8-12 uger for at opnå den ønskede kompleksitet. Alle Sparkling Tea-varianter kommer med et tryk omkring 5-5,5 bar, som giver en Champagne-lignende vin med bløde, runde bobler.

Sparkling Tea har etableret sig stærkt i den voksende lav-/ikke-alkoholiske kategori med sine 0% og 5% alkohol. Den lave alkoholprocent betyder dog ikke, at man går på kompromis med smagen. I hver variant af Sparkling Tea oplever man en unik og kompleks smag. Det er derfor den ideelle drik til enhver festlig lejlighed som aperitif eller til alt fra fisk og skaldyr til søde desserter, alt afhængigt af, hvilken af de 5 varianter Sparkling Tea, du har i dit glas.

De alkoholfrie BLÅ og LYSERØD indeholder en ekstra lille base af økologisk druemost, mens de lav-alkoholiske RØD, GRØN og VINTER indeholder en lille base hvidvin. Til sidst tilføjes en smule friskpresset citronsaft og sukker (BLÅ og LYSERØD indeholder kun rest-sukker fra druemosten).

Den endelige smag og kvalitet af Sparkling Tea afgøres allerede i udvalget af teerne. Derfor bruger vi nogle af de bedste økologiske te-sorter fra de bedste producenter og plantager rundt omkring i verden og håndbrygger dem selv. Smagen af hver te er i høj grad påvirket af terroir, såsom hvordan, hvor og hvornår teen dyrkes, samt den følgende oxidationsproces. Når disse faktorer er anerkendt, er det muligt at skabe en smuk kompleks og interessant smag, hvor hver enkelt te spiller en betydelig rolle i den endelige oplevelse. Følgende illustrerer, hvordan en enkelt te kan have en definerende indflydelse på smagen af Sparkling Tea:

  • Hvid te tilføjer en blød og rund fornemmelse på mellem-paletten. Vi bruger hovedsageligt den eksklusive hvide Silver Needle-te.
  • Grøn te tilføjer dybde- og umami-noter. Smagen på grøn te varierer meget afhængigt af, hvor den er vokset. Bruges derfor flere forskellige varianter, afhængigt af den ønskede smag.
  • Sort te skaber en lang og let bitter finish på grund af det høje niveau af tanniner. Bruges hovedsageligt First Flush Darjeeling, som er en af de fineste sorte teer, og ofte omtalt som ”champagnen inden for sort te".

Det der virkelig gør Sparkling Tea unik, er kombinationen af disse forskellige te-sorter og den præcision, hvormed de brygges. Det er både en kunst og en videnskab, og en proces, Copenhagen Sparkling Tea sætter stor ære i.