Copenhagen Sparkling Tea - Blå - Alkoholfri - Øko 75CL

149,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Producent Årgang Volume
Danmark Sparkling Tea Copenhagen Sparkling Tea NV 75CL

Delikat jasmin & utrolig kompleksitet.....

Sparkling Tea Blå er et forrygende eksempel på en alkoholfri aperitif, der ikke bare smager fænomenalt, men også er skabt til at matche gastronomiske smagsoplevelser. En nytænkende, læskende te-drik i luksuriøs Champagne-stil.
Sparkling Tea Blå er skabt på 13 økologiske teer med økologisk druemost som base. Vinen kommer med et tryk omkring 5-5,5 bar, som giver en Champagne-lignende vin med bløde, runde bobler.

Sparkling Tea Blå er primært skabt på hvide te-sorter suppleret med grønne teer, der har bidraget med dybde. Vinen byder på delikate aromaer af jasmin, kamille og et strejf af citrus. Smagen er rund og kompleks og afrundes flot af en lang finish og fin tanninstruktur fra Darjeeling First Flush. Sparkling Tea Blå er en smuk aperitif og et flot match til forretter og lette hovedretter. 

Manden bag den innovative serie af mousserende te-baserede vine er sommelier Jacob Kocemba, der udviklede konceptet under sit arbejde på Michelin-restaurant. Kocembas eksperimenter med koldtrukket luksus-te har skabt en mousserende vin, der kombinerer nordisk innovation med tusind år gamle asiatiske te-traditioner. Hver flaske indeholder op til 13 forskellige økologiske teer. Inden vinen tappes på flaske, tilføres en mindre base økologisk druemost, hvorefter flasken hviler 8-12 uger for at opnå den ønskede kompleksitet. Alle Sparkling Tea-varianter kommer med et tryk omkring 5-5,5 bar, som giver en Champagne-lignende vin med bløde, runde bobler.

Sparkling Tea har etableret sig stærkt i den voksende lav-/ikke-alkoholiske kategori med sine 0% og 5% alkohol. Den lave alkoholprocent betyder dog ikke, at man går på kompromis med smagen. I hver variant af Sparkling Tea oplever man en unik og kompleks smag. Det er derfor den ideelle drik til enhver festlig lejlighed som aperitif eller til alt fra fisk og skaldyr til søde desserter, alt afhængigt af, hvilken af de 5 varianter Sparkling Tea, du har i dit glas.

De alkoholfrie BLÅ og LYSERØD indeholder en ekstra lille base af økologisk druemost, mens de lav-alkoholiske RØD, GRØN og VINTER indeholder en lille base hvidvin. Til sidst tilføjes en smule friskpresset citronsaft og sukker (BLÅ og LYSERØD indeholder kun rest-sukker fra druemosten).

Den endelige smag og kvalitet af Sparkling Tea afgøres allerede i udvalget af teerne. Derfor bruger vi nogle af de bedste økologiske te-sorter fra de bedste producenter og plantager rundt omkring i verden og håndbrygger dem selv. Smagen af hver te er i høj grad påvirket af terroir, såsom hvordan, hvor og hvornår teen dyrkes, samt den følgende oxidationsproces. Når disse faktorer er anerkendt, er det muligt at skabe en smuk kompleks og interessant smag, hvor hver enkelt te spiller en betydelig rolle i den endelige oplevelse. Følgende illustrerer, hvordan en enkelt te kan have en definerende indflydelse på smagen af Sparkling Tea:

  • Hvid te tilføjer en blød og rund fornemmelse på mellem-paletten. Vi bruger hovedsageligt den eksklusive hvide Silver Needle-te.
  • Grøn te tilføjer dybde- og umami-noter. Smagen på grøn te varierer meget afhængigt af, hvor den er vokset. Bruges derfor flere forskellige varianter, afhængigt af den ønskede smag.
  • Sort te skaber en lang og let bitter finish på grund af det høje niveau af tanniner. Bruges hovedsageligt First Flush Darjeeling, som er en af de fineste sorte teer, og ofte omtalt som ”champagnen inden for sort te".

Det der virkelig gør Sparkling Tea unik, er kombinationen af disse forskellige te-sorter og den præcision, hvormed de brygges. Det er både en kunst og en videnskab, og en proces, Copenhagen Sparkling Tea sætter stor ære i.