Comte de Vogue Chambolle Musigny 2009

2.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bourgogne Cote de Nuits Comte de Vogüe 2009 Chambolle-Musigny 75CL
93 Galloni

Robert Parker
The 2009 Chambolle-Musigny caresses the palate with layers of floral-infused red fruit. It is a supple, radiant Chambolle very much in the style of the vintage. I would prefer to drink it over the next few years. Anticipated maturity: 2012-2021.

Beskrivelse af producenten 
Dette eksklusive Bourgogne-hus blev grundlagt tilbage i 1450, og er stadig i familien de Vogüés eje i dag. Familien Vogüé er dermed den ældste vinproducerende familie i hele Bourgogne, med mere end 20 generationer, der har arbejdet for huset.

Huset fik sit navn i 1766, da Catherine Bouhier blev gift med Cerice-Melchior De Vogüé. I nyere tid overtog Comte Georges de Vogüé vindomænet i 1925. I 70’erne og 80’erne gik vinhuset gennem hårde tider, og blev kritiseret for deres brug af aggressive kemikalier i markerne. Efter Georges død, overtog hans datter domænet, og hun fik for alvor Comte de Vogüé til at blive en succes med ansættelse af en ny vinmager samt salgs- og marketingteam. Dyrkningsfilosofien er dermed forvandlet til at være langt mere naturlig.

Vindomænet har samlet 12,6 hektar vinmarker, hvoraf Le Musigny udgør 80% af hele appellationen. Herudover er der 2,75 hektar Bonnes-Mares og 1,8 ha Premier Cru Chambolle-Musigny.

I dag videreføres dette eksklusive Bourgognehus af børnebørnene af Georges de Vogüé: Claire og Marie, som er meget aktive i driften. Sammen med salgsdirektøren Jean-Luc Pepin, med ønologen François Millet i kælderen og Eric Bourgogne i vinmarkerne, kan dette domæne ikke sætte en fod forkert. Dette stærke team, har ført til, at huset hører til blandt de absolut bedste vinhuse i Bourgogne.