Cloudy Bay Chardonnay 2017 0,75

249,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 219,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2120
249,00 Inkl. moms:
6 2120
249,00 Inkl. moms:
219,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
New Zealand Hvid Marlborough Cloudy Bay 2016 750
92 James Suckling
94 Huon Hooke
95 Toni Paterson MW

Chardonnay
Cloudy Bay Chardonnay er en fængslende vin med struktur og rene frugtsmage af citrus og stenfrugter forstærket af en pikant nøddethed og diskret nyt egetræ.

Vinen er imponerende i sin ungdom, og en man skal at holde øje med. En kompleks næse byder på lag af hvid fersken, forårsblomster og velintegreret røg. Ganen er teksturelt fyldig og med kødfuld stenfrugt og citrus. Cloudy Bay Chardonnay fylder munden, men er balanceret med frisk syre, der giver form og fokus. En elegant vin med en langvarig afslutning.

Historie
Cloudy Bay Vineyards ligger i Wairau-dalen i Marlborough på den nordlige del af New Zealands Sydø og blev grundlagt i 1985. Denne unikke og kølige vinregion nyder godt af et kystklima og flest solskinstimer i hele New Zealand. Cloudy Bay har vinmarker med førsteklasses beliggenhed i Wairu-dalen og langsigtede leveringsaftaler med fem øvrige vinavlere i dalen. De primære sorter, der dyrkes, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir med en mindre mængde Gewürztraminer, Riesling og Pinot Gris.

Vine fra Cloudy Bay eksporteres til over 30 markeder, hvor de vigtigste er Australien, Storbritannien, USA, Europa og Japan. Cloudy Bay tror på, at fremtidens succes for specialiserede vinbrug ligger i produktionen af vin af høj kvalitet fra sorter, der er tilpasset specifikke regioner. Hos Cloudy Bay lægges der vægt på den individuelle frugtkarakter og udviklingen af en genkendelig stil for huset.

Cloudy Bay Vineyards var en af de stiftende medlemmer bag New Zealands system for integreret produktion af vindruer, der er oprettet for a udvikle et program for bæredygtig drift af vingårde, og som nu overvåges af Sustainable Winegrowing New Zealand. Cloudy Bays ulastelige fortid afspejler foretagendets engagement for miljøvenlige fremgangsmåder for drift af vingårde.

James Suckling 92P
Attractive, fresh, pear, peach and praline aromas lead to a palate that has a succulent and attractively juicy feel ,as well as a fresh line of acidity that holds the finish in tight.

Geografi

OMRÅDE:Wairau-flodens slette er placeret på den nordlige del af New Zealands Sydø på breddegraden 41°30'S og dækker et landområde på 170 km2. Den er 14 km bred ved dens østlige ende, hvor den møder kysten ved Cloudy Bay og snævrer ind til kun få kilometer ved sin inderste punkt inde i landet 26 km fra havet. Den nordlige ende grænser op til bjergkæden Richmond Ranges, hvis højeste tinde, Mount Riley, er afbilledet på Cloudy Bay-etiketten. Den sydlige grænse er lige så dramatisk og markeret af en række bjergkæder, hvor fire bifloder opdeler området i dalene Brancott, Omaka, Waihopai og Ben Morven, der er anerkendt som underregioner Wairau.

KLIMA:Wairau-dalen har et køligt kystklima. En sammenfatning af klimaet (målt i tid over 10 grader i vækstsæsonen) giver 1.320 temperatur-dage (1987-2004). Selvom Wairau nyder godt af flere solskinstimer end nogen anden region i New Zealand, overstiger maksimumtemperaturer om dagen sjældent 30 grader i de varmeste måneder, og udsvingene mellem dag og nat er udtalte. Forårs- og efterårsfrost kan forekomme en gang imellem og er potentielt skadeligt for udbyttet og modenheds-niveauet. Den årlige regnmængde er 740 mm og fordeles normalt ligeligt over hele året, omend det kan være uforudsigeligt.

JORDBUND:Geologisk er New Zealand et meget ungt land hovedsageligt med klippeformationer, der har udviklet sig i de sidste 300 millioner år. Wairu-dalen blev formet under en række istider, hvor den sidste sluttede for kun 14.000 år siden. Gentagende oversvømmelser og omformninger af Wairu-floden og andre floder i dalen har afgivet glaciale aflejringer og formet en plan slette med dyb aflejret jord vekslende mellem opskyllede sten til grus, alluvialt mudder og ler. Disse jordarter har et meget højt naturligt næringsindhold. Helt inde fra det dybe alluviale grus findes et vidtstrakt vandførende jordlag, der forsynes af smeltningen af vinterens sne fra de højereliggende bjergkæder, som giver uvurderlig vanding af høj kvalitet.