Cloudy Bay Chardonnay 2016 0,75

249,00 før pris Inkl. moms Fra 199,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
12120
249,00 Inkl. moms:
62120
249,00 Inkl. moms:
199,00 Inkl. moms:
91Robert Parker
90WineSpectator

Chardonnay
Cloudy Bay Chardonnay er en fængslende vin med struktur og rene frugtsmage af citrus og stenfrugter forstærket af en pikant nøddethed og diskret nyt egetræ.

Vinen er imponerende i sin ungdom, og en man skal at holde øje med. En kompleks næse byder på lag af hvid fersken, forårsblomster og velintegreret røg. Ganen er teksturelt fyldig og med kødfuld stenfrugt og citrus. Cloudy Bay Chardonnay fylder munden, men er balanceret med frisk syre, der giver form og fokus. En elegant vin med en langvarig afslutning.

Historie
Cloudy Bay Vineyards ligger i Wairau-dalen i Marlborough på den nordlige del af New Zealands Sydø og blev grundlagt i 1985. Denne unikke og kølige vinregion nyder godt af et kystklima og flest solskinstimer i hele New Zealand. Cloudy Bay har vinmarker med førsteklasses beliggenhed i Wairu-dalen og langsigtede leveringsaftaler med fem øvrige vinavlere i dalen. De primære sorter, der dyrkes, er Sauvignon Blanc, Chardonnay og Pinot Noir med en mindre mængde Gewürztraminer, Riesling og Pinot Gris.

Vine fra Cloudy Bay eksporteres til over 30 markeder, hvor de vigtigste er Australien, Storbritannien, USA, Europa og Japan. Cloudy Bay tror på, at fremtidens succes for specialiserede vinbrug ligger i produktionen af vin af høj kvalitet fra sorter, der er tilpasset specifikke regioner. Hos Cloudy Bay lægges der vægt på den individuelle frugtkarakter og udviklingen af en genkendelig stil for huset.

Cloudy Bay Vineyards var en af de stiftende medlemmer bag New Zealands system for integreret produktion af vindruer, der er oprettet for a udvikle et program for bæredygtig drift af vingårde, og som nu overvåges af Sustainable Winegrowing New Zealand. Cloudy Bays ulastelige fortid afspejler foretagendets engagement for miljøvenlige fremgangsmåder for drift af vingårde.

Robert Parker 91P
The 2016 Chardonnay spent 12 months in 15% new French oak. It features subtle hints of toasted hazelnut and butter, along with notes of white peaches and citrus. This medium-bodied wine is silky in texture, with a long, grapefruit-tinged finish. It shouldn't be overlooked in the Cloudy Bay lineup.

Geografi

OMRÅDE:Wairau-flodens slette er placeret på den nordlige del af New Zealands Sydø på breddegraden 41°30'S og dækker et landområde på 170 km2. Den er 14 km bred ved dens østlige ende, hvor den møder kysten ved Cloudy Bay og snævrer ind til kun få kilometer ved sin inderste punkt inde i landet 26 km fra havet. Den nordlige ende grænser op til bjergkæden Richmond Ranges, hvis højeste tinde, Mount Riley, er afbilledet på Cloudy Bay-etiketten. Den sydlige grænse er lige så dramatisk og markeret af en række bjergkæder, hvor fire bifloder opdeler området i dalene Brancott, Omaka, Waihopai og Ben Morven, der er anerkendt som underregioner Wairau.

KLIMA:Wairau-dalen har et køligt kystklima. En sammenfatning af klimaet (målt i tid over 10 grader i vækstsæsonen) giver 1.320 temperatur-dage (1987-2004). Selvom Wairau nyder godt af flere solskinstimer end nogen anden region i New Zealand, overstiger maksimumtemperaturer om dagen sjældent 30 grader i de varmeste måneder, og udsvingene mellem dag og nat er udtalte. Forårs- og efterårsfrost kan forekomme en gang imellem og er potentielt skadeligt for udbyttet og modenheds-niveauet. Den årlige regnmængde er 740 mm og fordeles normalt ligeligt over hele året, omend det kan være uforudsigeligt.

JORDBUND:Geologisk er New Zealand et meget ungt land hovedsageligt med klippeformationer, der har udviklet sig i de sidste 300 millioner år. Wairu-dalen blev formet under en række istider, hvor den sidste sluttede for kun 14.000 år siden. Gentagende oversvømmelser og omformninger af Wairu-floden og andre floder i dalen har afgivet glaciale aflejringer og formet en plan slette med dyb aflejret jord vekslende mellem opskyllede sten til grus, alluvialt mudder og ler. Disse jordarter har et meget højt naturligt næringsindhold. Helt inde fra det dybe alluviale grus findes et vidtstrakt vandførende jordlag, der forsynes af smeltningen af vinterens sne fra de højereliggende bjergkæder, som giver uvurderlig vanding af høj kvalitet.