Cliff Lede Napa Valley Claret 2016 75CL

425,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 339,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 1458
425,00 Inkl. moms:
6 1458
425,00 Inkl. moms:
339,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California North Coast Cliff Lede 2016 Napa Valley 75CL

Bordeaux-blanding a la Napa, hvor Cabernet Sauvignon dominerer, men har fået muntert følgeskab af Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot og lidt Malbec. Druerne kommer primært fra Cliff Ledes Twin Peaks Vineyard og er suppleret med de bedste druer fra tætte partnerskaber med andre vindyrkere i Napa.

Vinen har ligget på fransk eg i 21 måneder og ud er kommet en mørk, koncentreret vin men med al den elegance du med rette vil forvente af The Bordeaux-style.

Din næse kan glæde sig til figner, kirsebær, brombær, kakaopulver og espresso. I munden breder sig creme de cassis, varm, mørkerød blomme sammen med chokolade, kanel og et strejf eg … det hele holdt i snor af behagelige tanniner.

Smager især godt fredag aften med benene oppe oven på en lang uge.

Cliff Lede (udtales lay-dee) har i hvert fald to store passioner her i livet – vin og rockmusik. Da han i 2002 købte en 60 acre stor landejendom i Stags Leap District i Napa Valley og grundlagde Cliff Lede Vineyards, inddelte han straks markerne i områder, der blev opkaldt efter hans foretrukne rocknumre og albums. Derfor kan du fra Cliff Lede nyde vin fra eksempelvis ”My Generation” og ”Dark Side of the Moon”. Men tag endelig ikke fejl af den noget flippede navngivning. Spørger man eksempelvis Robert Parker hører Cliff Lede Vineyards hjemme i Napa Valleys absolutte superliga og bliver bare bedre og bedre for hvert år.

Cliff Lede er om nogen Bordeaux-entusiast, hvilket skinner kraftigt igennem på hans produktion. Der fokuseres næsten udelukkende på Cabernet Sauvignon og Sauvignon Blanc … på nær to vine, hvor andre af de klassiske druer fra Bordeaux får lov til at være med.

Men hvordan kan man skabe en så massiv succes på kun 16 år? Det kan man, hvis man går all in. Får fingre i fantastiske vinmarker, knokler som en besat, investerer big time i topmoderne produktionsmetoder og faciliteter … og fra start allierer sig med en af Napas mest estimerede vinavlere, David Abreu. Læg dertil at Cliff Lede år for år har håndplukket førende kapaciteter til sit hold, så det i dag er en af vinverdenens mest respektindgydende A-kæder, der sammen scorer topkarakterer på stribe. Her skal da lige nævnes Christopher Tynan, som i disse år regnes blandt galaksens hotteste winemakers … hvis ikke den allerskarpeste.

Cliff Ledes udtalte iværksættertrang ledte i 2009 til købet af det mindre vinbrug Breggo Cellars i Anderson Valley. Cliff Lede omdøbte stedet til FEL Wines som en hyldest til sin mor Florence Elsie Lede. To år senere overtog Lede-familien også Savoy Vineyard - nogle af Anderson Valleys absolut bedste marker med Pinot Noir og Chardonnay. Under FEL-navnet skaber winemaker Ryan Hodgins Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Gris med druer fra markerne i Anderson Valley og fra Sonoma Coast … alle sammen livsglade vine man bare ikke kan lade være med at vende tilbage til igen og igen. 

Læs meget mere om Cliff Lede Vineyards på cliffledevineyards.com og om FEL på felwines.com. Og når du nu er i gang, så tjek også lige poetryinn.com ud. Det er Cliff Ledes lille luksushotel i Stags Leap District lige ud til områdets fantastiske vinmarker. Rigtig god tur!