Claude Michot Pouilly Fumé Les Berthiers 2019 37,5CL

119,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 95,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 3034
119,00 Inkl. moms:
6 3034
119,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
12 3034
119,00 Inkl. moms:
95,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Loire Domaine Claude Michot 2019 Pouilly Fumé 37,5CL

Frisk og super elegant Sauvignon Blanc fra en af de bedste marker i den øvre del af Loire – nemlig Les Berthiers. Claude Michot formår virkelig at få det særlige ved Pouilly Fumé frem her – ikke mindst de herlige flintnoter, der har mange fans verden over os selv indregnet.

Der høstes og sorteres ved håndkraft og Claude Michot bruger en blanding af nye og brugte egefade til modningen. Ud kommer en vin, der er klar til at begejstre allerede nu, men også har et langt liv foran sig.

Den smukke, lyse, strågule farve lukker op for duften af friske citrusfrugter, abrikos, pære, frisk hø, krydderier og den berømte flinterøg. Den friske, tørre smag giver især mindelser om grønne æbler, pære og frisk citrus, inden en smuk mineralsk finish sætter ind. Husk at nyde den godt afkølet.  

Lige så meget som hans vin stråler, lige så meget går Claude Michot stille med dørene. Michot har i årtier produceret glimrende Pouilly Fumé fra vinmarker i landsbyen Berthiers i den øvre del af Loire. Hans vine er kendt og anerkendt blandt fagfolk, men ikke så kendte i bred skala. For det at promovere vinen er ikke lige noget, han føler stærkt for. Eksempelvis har manden endnu ikke et website, hvilket alligevel er noget af en bedrift i vore dage. Man må endelig ikke tage det som et udtryk for arrogance. Her er han kendt som en yderst sympatisk og hjælpsom fyr med et hjerte af guld. Og så ruller der en god portion benzin i hans årer, hvilket kommer til udtryk via en brændende passion for racerløb. Rygtet vil vide, han trods sin let fremskredne alder er ganske ferm bag rattet i en racerbil … vi agter at rejse ned og tjekke det ved eget åsyn en dag.

Claude Michots datter Marielle er gået i sin fars fodspor og har i nogle år nu produceret sin egen Pouilly Fumé – med kraftig inspiration fra Claude. Det forstår vi godt. Claude Michots vine har en fantastisk sprødhed og elegance, der gør sig fortrinligt både med og uden mad. Samtidig er det vin til en yderst attraktiv pris med tanke på det førsteklasses håndværk, der er lagt i tilblivelsen. Så når Claude Michot nu ikke selv hejser flaget for sin vin, gør vi det med største glæde!