Chateau Rocheyron La Fleur de Rocheyron 2015

495,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 5257
495,00 Inkl. moms:
6 5257
495,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Rocheyron 2015 Saint-Émilion 75CL
94 James Suckling

La Fleur Rocheyron er 2. vinen til Château Rocheyron.

Da Peter Sissick overtog Château Rocheyron fra Stephen og Denise Adams var det i en sørgelig forfatning, og udstyret i kælderen var langt fra up to date idet vinen i en årrække var blevet produceret på Château Fonplegade. Den første årgang af Château Rocheyron er således vinificeret og modnet i et hjørne af kælderen på Château Faugeres.

Peter Sissick stod således med ukendt druemateriale i en fremmed kælder i et distrikt hvis vibes han endnu ikke havde fået op under huden. Resultatet blev en meget potent vin der endte med at indeholde imponerende 14,5% alkohol i et udtryk der på mange måder stak af fra det man almindeligvis forventer fra en Saint Emilion. Vinen er skabt på ren Merlot høstet fra 15-30 år gamle vinstokke. Den er gæret i rustfrit stål og efterfølgende modnet i 14 måneder på én gang brugte fade fra Château Faugeres.

James Suckling
Beautiful aromas of blueberries and wet earth with some mushrooms and cedar. Full-bodied, tight and compressed with fine and silky tannins. A chalky, stoney undertone. Very pretty second wine.

Leveres i 6 stks trækasser.

La Fleur de Rocheyron har nu smidt noget af sit primære hvalpefedt og virker lidt mere afdæmpet end i de første år, men der er stadig tale om en fyldig og rig vin, som savner den dirrende friske frugt, som Peter Sissick siden har efterstræbt. Eller sagt på en anden måde: Det er ikke en vin for dem der søger finessen, men derimod en vin som vil begejstre dem som leder efter Bordeaux vine med tæt mættende næsten californisk fylde. Og dem er der - skulle vi hilse og sige - ganske mange af.

Med en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske - det er ikke det værste udgangspunkt.

Château Rocheyron er et joint venture mellem Peter Sisseck og den spanske Silvio Denz som længe talte om muligheden for et fælles projekt. Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Nu er Peter Sissick i gang med den svære konvertering til økologisk drift og han forventer, at det vil tage op mod 10 før druerne bliver i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.

Der er blevet investeret maksimalt i alt der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. Men målet er ikke at skabe mørke og intense vine med højt alkohol. Tværtimod: Målet er at fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som ifølge Peter Sissick er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.