Chateau Rocheyron 2015

995,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 895,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 5262
995,00 Inkl. moms:
6 5262
995,00 Inkl. moms:
895,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Rocheyron 2014 Saint-Émilion 75CL
97 James Suckling

Druerne er 70% Merlot og 30% Cabernet Franc, der er gæret til vin i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke der i størrelse er tilpasset diversiteten i jordbundsforholdene på ejendommes godt 8 ha. med vinstokke. Vinen er modnet 15 måneder på fade (bare 35% nye for at ”værne om frugten” som Peter udtrykker det) og siden tappet uden forudgående klaring eller filtrering.

Vinen åbner med stor aromatisk intensitet såvel i næsen som munden og efterhånden som den får tid til at komme sig i glasset bliver den stadig mere kompleks og nuanceret. Der er godt med modne kirsebær, solbær og skovjordbær som hygger sig i en parfume af hybenroser og i munden er den frisk, elegant og så  velafbalanceret at dette uden diskussion er den mest vellykkede af Peter ’s 3 første Rocheyron vine.

Kan med fordel dekanteres i 1-2 timer inden serveringen så vinen bliver blødere og lidt mere parfumeret. 

Leveres i Originale trækasser ved køb af 6 fl.

Robert Parker
The 2015 Château Rocheyron, owned by Silvio Denz and Peter Sisseck, is a blend of 70% Merlot and 30% Cabernet Franc cropped at 35 hl/ha between 6-17 October. Matured in 30% new oak, the nose was primal but well defined, very pure with layers of dark cherries and crème de cassis. The palate is smooth on the entry, very fresh and harmonious, and the tannins are fine and supple in the mouth with a fine seam of acidity and a long, caressing finish. The Cabernet Franc works beautifully here, lending complexity and personality. This is a wonderful Saint Emilion that is imbued with Sisseck's craftsmanship.

Med en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske - det er ikke det værste udgangspunkt.

Château Rocheyron er et joint venture mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.

Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Nu er Peter Sissick i gang med den svære konvertering til økologisk drift og han forventer, at det vil tage op mod 10 før druerne bliver i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.

Der er blevet investeret maksimalt i alt der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. Men målet er ikke at skabe mørke og intense vine med højt alkohol. Tværtimod: Målet er at fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som ifølge Peter Sissick er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.