Château Pontet-Canet 2006 Dobbeltmagnum

4.999,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Pontet Canet 2006 Pauillac 300CL
95 Robert Parker
94 Vinous
93 James Suckling
93 Wine Spectator

Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.

Robert Parker

The 2006 is a wine to stockpile, especially for those in their thirties and forties as it needs another decade to reach maturity, after which it should keep for 30+ years. This vineyard, just south of Mouton Rothschild, has produced an opaque bluish/purple-colored 2006 with an extraordinarily pure nose of graphite, charcoal, sweet creme de cassis, and a hint of scorched earth. Incredible concentration, stunning richness, and a 60-second finish result in a wine that transcends the vintage as well as this estate’s 1855 classification. This enormously endowed, modern day classic is a legend in the making. Anticipated maturity: 2018-2050+.
Enormous credit is due proprietor Alfred Tesseron for turning things around at this estate in 1994, and continuing to produce first-growth level wines. Pontet-Canet is one of the few bio-dynamically farmed vineyards in the Medoc, and Tesseron is such a perfectionist in both the vineyard and wine cellars that his nickname among other bordelais is “Monsieur Bonsai.”
 

Dette vinslot er beliggende i Pauillac-distriktet i Bordeaux-regionen i den sydvestlige del af Frankrig. Pauillac er beliggende på venstrebredden af Gironde-floden mellem appellationerne St. Estephe og St. Julien. Det er et meget anerkendt distrikt i Bordeaux, hvilket blandt andet skyldes, at hele tre ud af de fem slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855 klassifikationen ligger i Pauillac. Disse slotte er: Lafite, Latour, og Mouton-Rothschild.

Château Pontet Canet har aner, der går helt tilbage til det tidlige 18-århundrede, hvor Jean-François Pontet og efterfølgende Pierre-Bernard de Pontet, skabte slottet. Siden da har vinslottet været på en rutsjebanetur, blandt andet under ejerskab af Cruse-familien, som var involveret og senere dømt i en stor svindelsag. Dette førte til et tvangssalg af Pontet Canet i 1975. Her købte Guy Tesseron ejendommen, og op gennem 80’erne blev der fokuseret mere på kvaliteten i vinmark og kælder. I 1989 blev Jean-Michel Comme ansat som manager og vinmager, og nogle år efter i 1994 tog Alfred Tesseron over efter sin far.

Rejsen mod en biodynamisk drøm
Makkerparret Alfred Tesseron og Jean-Michel Comme fik for alvor store ting til at ske for Pontet Canet. Her begyndte rejsen mod en biodynamisk drøm på flaske. Jean-Michel Commes interesse i økologi og biodynamik smittede af på vinslottet, og efter at have eksperimenteret med Merlot i nogle år, valgte de at omlægge til økologisk og efterfølgende biodynamik. I 2005 blev Château Pontet-Canet således det første slot fra 1855 klassifikationen, som blev både økologisk og biodynamisk certificeret. Halvdelen af marken passes og plejes i dag med otte heste, men dette udvides hele tiden. Hestene er mere nænsomme over for jorden, hvilket igen skaber en bedre biodynamik i marken. Køer og æsler er også kommet til, for at producere den nødvendige gødning. Melanie Tesseron kom ind i driften i 2005, og fortæller, at biodynamik grundlæggende handler om at behandle forud, hvor at den traditionelle tankegang handler om at reagere når skaden er sket. Vinslottet har 81 hektar med vinstokke: 62 % Cabernet Sauvignon, 32 % Merlot, 4 % Cabernet Franc og 2 % Petit Verdot – et klassisk blend for en god Pauillac-rødvin.

Château Pontet Canet er uden tvivl et af de mest innovative og bæredygtige vinslotte i hele Bordeaux. De er et pragteksemplar på, at man ikke behøver at modvirke naturen, men at magi kan opstå når man arbejder med den. De forandrer og forbedrer sig konstant, og deres lidenskab for at lave biodynamisk vin, som stadig er i verdensklasse, har været og er stadig en stor triumf for vinslottet og deres kunder.