Château Pichon Baron Les Griffons 2018

395,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 349,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6043
395,00 Inkl. moms:
6 6043
395,00 Inkl. moms:
349,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Pichon-Longueville Baron 2018 Pauillac 75CL
91-94 Vinous
92-93 James Suckling
91 Robert Parker

Les Griffons de Pichon Baron er 2. vinen fra Château Pichon-Longueville Baron. Vinen har en mørk og intens farve. Frisk, kompleks og frugtet bouquet – særligt sorte bær, brombær og solbær – med en subtil, delikat træagtig karakter – og et strejf af karamel og diskret eg. Fornemmelsen i ganen er flæsket og med fuld krop, der følges op af faste, velstrukturerede, kraftfulde tanniner. Elegant og præcis finish. Drikkemoden idag og kan gemmes ca. 15 år i kælderen.

Dette er et forholdsvis nyt udspil fra Pichon Baron. Første årgang af Les Griffons blev produceret i 2012 med en ambition om at skabe en andenvin af særlig høj kvalitet. Derfor kommer druerne udelukkende fra nogle af ejendommens ældste vinstokke. Ca. 35 pct. af produktionen indgår i denne vin, som varierende fra årgang til årgang består af et blend af 60 pct. cabernet sauvignon og 40 pct. merlot. Druerne vinificeres i en kombination af ståltanke og egefade af forskellig størrelse nøje afstemt efter den mængde frugt, hver enkelt parcel yder. Vinen lagres i 18 måneder i 60 pct. nye og 40 pct. ét år gamle barriques.

Leveres i originale trækasser med 6 flasker.

Da Baron Joseph de Pichon Longueville 1850 lå på sit dødsleje, 90 år gammel og efter næsten 70 år i spidsen for slottet, delte han sit vinslot i fem dele, en til hver af sine fem børn som et resultat af Napoleons arvelov. Siden det blev grundlagt i 1689, havde det været én ejendom, men i årene umiddelbart efter Baronens død, valgte børnene at splitte ejendommen. De tre døtres del blev til Pichon Longueville Comtesse og de to brødres blev til Pichon Longueville Baron.
Under 1855-klassifikationen blev begge slotte hædret som 2. Cru Classé. Mange år fulgte herefter, hvor Pichon-Baron var en skygge af sig selv, men det ændrede sig i 80’erne, hvor slottet blev opkøbt af forsikringsgruppen AXA, og den anerkendte Jean-Michel Cazes blev indsat som administrerende direktør. Herefter blev der investeret tungt i vinslottet. Der blev b.la. indført nye produktionsfaciliteter, håndplukning af druer, drueselektionen blev skærpet og der blev indført en andenvin. Det førte til at vinslottets niveau steg markant.
Pichon Baron har stort fokus på detaljerne og præcision i alt hvad de gør. I vinmarkerne tilpasser vinbonden arbejdet efter hvert års meteorologiske forhold. Vindyrkningen er præcis og omhyggelig og kræver stor opmærksomhed på detaljer. Den daglige pleje af vingården er et væsentligt element i den endelige kvalitet af vinen, som vil blive afsløret i kælderen. Høsten sker udelukkende i hånden for at bringe druerne til vingården i bedst mulig stand. Klaser udvælges efter sort, vinstokkens alder og plot. Denne udvælgelsesproces er af afgørende betydning. Det kræver et veluddannet personale, der er i stand til at gennemskue de forskellige modenhedsstadier i vingården.
Ved ankomst til vinfremstillingsfaciliteterne anbringes druerne i kar. Vinificering er en nøglefase, som fortsætter vinbondens arbejde, og afslører vinens individuelle egenskaber. Vinificering omfatter en kompleks macerationsproces af drueskaller og frugtkød. Fermenteringen omdanner sukkeret til alkohol, nedbryder tanninerne og farverne, og trækker vinens aromatiske komponenter frem. Modningen varer mellem tre og fire uger. Når vinens malolaktiske gæring er afsluttet, når vinen en naturlig tilstand af ligevægt. Karrene tømmes, og udvalgte portioner af vinen lægges i fade. Herefter lagres vinen på fade i kældrenes halvmørke.
Det er variationen af vine, der giver de endelige blandinger deres rigdom og sofistikerede udtryk. For at producere en vellykket blanding smages over 40 forskellige vine i en række strengt kontrollerede smagninger. Blanding er en meget kompleks procedure, som skifter fra det ene år til det andet, hvilket giver hver årgang sit særpræg.
Der anvendes kun topdruer i Chateau Pichon Barons ”Grand Vin”, som oftest er så god, at den udfordrer naboen Chateau Latour og andre 1. Crus. Derfor kaldes 2. Cru Pichon Baron for en ”super second”.
Pichon Baron-teamet er helt dedikeret til sin opgave. Man har en fælles stræben efter ekspertise, og alle er viet til udarbejdelsen af disse vine, der anses for at være blandt de største i verden. Pichon Baron har vores varmeste anbefaling.