Indlæser...

Chateau Pegau Cotes du Rhone Village Cuvee Setier 2019

SKU
1967
110,00 kr v. 12 stk. 140,00 kr v. 1 stk.
Ved køb afStk. pris (inkl. moms)
1140,00 kr
6140,00 kr125,00 kr
12140,00 kr110,00 kr

Niveauet højere end Côtes du Rhône og ikke mindst i 2015-årgangen noget af et opturskøb....

Niveauet højere end Côtes du Rhône og ikke mindst i 2015-årgangen noget af et opturskøb. Sammensætningen er 60% Grenache, 20% Syrah og 20% Mourvèdre, der kommer fra marker, der terroir-mæssigt er meget lig dem i Chateauneuf du Pape.

Winemaker Laurence Féraud sværger til at presse klaserne hele … og med Setier, hedder det modning på ståltank for at bevare al friskheden fra frugten.

Resultatet er en vin med en dyb, klar rød farve og en duft med masser af røde bær, lakrids, tjære, peber og urter. I munden er den sidste tvivl fjernet om, at det er Pegau. Intensiteten, frugten og især peber-noterne træder frem på bedste vis og munder ud i en lang finish, der smager af mere.

På toppen nu og holder sig deroppe 7-10 år endnu.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!

Faktablad
Volume75CL
LandFrankrig
RegionRhone
Sub RegionSyd Rhone
Producent Domaine du Pegau
DistriktCotes du Rhone
Årgang2019
DruerGarnacha
KategoriRød