Chateau Pegau Cotes du Rhone Village Cuvee Setier 2015 0,75

140,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 112,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb afVarenrStk pris
14695
140,00 Inkl. moms:
64695
140,00 Inkl. moms:
125,00 Inkl. moms:
124695
140,00 Inkl. moms:
112,00 Inkl. moms:
90Robert Parker
91Jeb Dunnuck

Niveauet højere end Côtes du Rhône og ikke mindst i 2015-årgangen noget af et opturskøb. Sammensætningen er 60% Grenache, 20% Syrah og 20% Mourvèdre, der kommer fra marker, der terroir-mæssigt er meget lig dem i Chateauneuf du Pape.

Winemaker Laurence Féraud sværger til at presse klaserne hele … og med Setier, hedder det modning på ståltank for at bevare al friskheden fra frugten.

Resultatet er en vin med en dyb, klar rød farve og en duft med masser af røde bær, lakrids, tjære, peber og urter. I munden er den sidste tvivl fjernet om, at det er Pegau. Intensiteten, frugten og især peber-noterne træder frem på bedste vis og munder ud i en lang finish, der smager af mere.

På toppen nu og holder sig deroppe 7-10 år endnu.

Robert Parker 90
A step up over the Côtes du Rhône, the smokin’ good 2015 Côtes du Rhône Villages Cuvée Sétier is a medium to full-bodied, concentrated, sexy beauty that’s undeniably Pégaü in style. Peppery herbs, plenty of meatiness, smoke and spring flowers all emerge from this terrific 2015 and it should be snatched up by savvy readers, and consumed over the coming 4-5 years. The blend is 60% Grenache and 20% each of Mourvèdre and Syrah, aged in stainless steel.

Jeb Dunnuck 91  
More elegant than the Côtes du Rhône, the 2015 Côtes du Rhône Village offers terrific notes of currants, pepper, saddle leather, and garrigue. Medium-bodied, elegant, fresh and balanced, it's a terrific wine as well and should keep even longer.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!