Chateau Pegau Cotes du Rhone Cuvee Maclura 2020

139,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 109,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2926
139,00 Inkl. moms:
6 2926
139,00 Inkl. moms:
119,00 Inkl. moms:
12 2926
139,00 Inkl. moms:
109,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine du Pegau 2020 Cotes du Rhone 75CL
90 Jeb Dunnuck

Pegau beskriver vinen ved at sammenligne den med deres bedstemors kusine: generøs og fuld af liv. Det opsummerer vinen og deres intentioner med den helt perfekt. Vinen er lavet til at blive drukket ungt og friskt uden bekymringer, hvilket fremstillingen af vinen understreger.

Sammensætningen er 60 % Grenache, 20% Syrah, 10% Mouvedre og 10% Cinsault, hvor winemaker Laurence Féraud sværger til at presse klaserne hele…. og med Maclura, hedder det modning på ståltanke for at bevare al saftigheden og spændstigheden i vinen.

 Vinen har en dybrød farve, hvor de røde bær oser op af glasset. De røde bær bliver understøttet af duften af lakrids og urter. I munden er man ikke i tvivl om Pegaus høje kvalitet, da den har en dejlig fylde og en lang intens finish.

Jeb Dunnuck
As to the reds, the 2019 Côtes Du Rhône Maclura offers plenty of dark fruits, black olive, and peppery garrigue in its rich, mouth-filling, full-bodied style. It’s a classic, pleasure-bent 2019 to drink over the coming 3-5 years.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!