Chateau Pegau Cotes du Rhone Cuvee Maclura 2016 75CL

125,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 99,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 1966
125,00 Inkl. moms:
6 1966
125,00 Inkl. moms:
115,00 Inkl. moms:
12 1966
125,00 Inkl. moms:
99,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Rhone Syd Rhone Domaine du Pegau 2016 Cotes du Rhone 750
89-91 Jeb Dunnuck
91 Wine Enthusiast

Klassisk og super indbydende Côtes du Rhône fra winemaker Laurence Féraud, sat sammen af 60% Grenache, 25% Syrah, 10% Mourvèdre og 5% Cinsault. Masser af saft, kraft, charme og sjæl til få penge.

Duften emmer af mørk frugt, lakrids, sort peber og masser af eksotiske krydderier. I munden folder solbær og mørke blommer sig ud sammen med timian og lavendel.  Eller med andre ord … den smager af sommeraften i det franske efter en dag i solen … så den kalder hurtigt smilet frem.

Smid den på bordet til grillet kød og alt er godt – enten nu eller inden for de næste 5-6 år.

Jeb Dunnuck 
Starting with the Château Pégau releases, this estate is located south of Châteauneuf-du-Pape, along the Rhône river and is a continuous estate of pebbly, clay and sandy soils. They release a Côtes du Rhône and a Côtes du Rhône Villages, and are in the process of renovating the cellars. The 2016 Côtes du Rhône Maclura is still aging in tank and offers a classic southern Rhône style in its lavender, exotic herbs, pepper, and sweet dark fruits. It has some Pégau charm and is going to be ideal for drinking over the coming 2-4 years.

This classic, benchmark estate for traditionally made wines is run by the talented, no-nonsense Laurence Feraud and her father Paul. While I struggle to think of a bad vintage here, 2010 certainly has to rank near the top of the heap and both the Cuvee Reservee and Cuvee da Capo are truly stunning, world-class efforts. 2011 is strong here as well, and should be consumed while you wait on the 2010s to come around. The 2012s are more in the style of the 2010s, with slightly more reserved aromatics, solid purity and beautifully fresh profiles. They too should be more accessible in their youth than the 2010s.

A new development for this estate is the roughly 100+ new acres of Cotes du Rhone and Cotes du Rhone Villages that have been purchased just south of Chateauneuf-du-Pape, roughly 4 miles from the domaine. Formerly called Domaine de la Jouve, it lies just outside the town of Sorgues and borders the Rhone River on its western edge. Now called Chateau Pegau, the wines from here include a white Cotes du Rhone, the Cuvee Lone, a red Cotes du Rhone call Cuvee Maclure and a red Cotes du Rhone Villages called Cuvee Setier. Laurence’s negociant label is call Selection Laurence Feraud and consists of purchased grapes from throughout the Southern Rhone. They always show traditional characters and can represent solid values.

Noget af det mest fantastiske ved vinene fra Pegau er, at de holder fast i deres helt egen stil i stedet for at lefle for masserne, som mange andre vinproducenter har en tendens til.

Winemaker Laurence Féraud, der sammen med faderen Paul kører både Domaine du Pegau og Chateau Pegau, er i dén grad non-nonsense typen, der vil blæse på, hvad andre mener om, hvordan vin skal smage. Hendes vin skal udtrykke det særlige terroir i det sydlige Rhône og vinen skal laves med respekt for naturen og områdets stolte tradition. Verdens førende vinanmeldere elsker sikkert også Laurence selv, men de er i hvert fald med sikkerhed helt skudt i hendes og faderens vine fra Chateauneuf du Pape. De har såvidt huskes aldrig haft en dårlig årgang, men veksler mellem gode, fremragende og overjordisk fantastiske … hvilket kan læses i Pegaus ratings år efter år.

Især historien spiller en stor rolle for Laurence og Paul Féraud. Familien har dyrket vin på stedet siden 1670 og har siden 1733 anvendt druerne til vinproduktion. Og da Laurence i 1987 foreslog sin far at inddrage 7 hektar til skabelsen af et nyt vin-brand, blev det også historien, der leverede navnet. Pegau betyder nemlig amfora, som var de krukker, man havde vinen i tilbage i tiden … også tilbage i Romer-tiden. Og Laurence havde selv fundet et par stykker af dem under arbejdet på familiens marker.

Domaine du Pegau blev hurtigt en fuldtræffer og allerede 1990-årgangen blev solgt til oversøiske markeder. Siden har Laurence og Paul udvidet løbende og i dag råder Domaine du Pegau over mere end 70 hektar, hvor der primært dyrkes druer til de røde vine. Metoderne er de gode gammeldags. Der høstes i hånden, klaserne presses hele og der fermenteres uden brug af gær. Til eksempelvis Cuvee Laurence tager man sågar de gamle kæmpestore tønder i brug, som ellers kun de færreste bruger i dag, hvor alt skal gøres drikkemodent på rekordtid.

I 2011 faldt far og datter over en vingård 6 km nord for Chateauneuf du Pape. Gård og tilhørende vinmarker på godt 60 hektar var til salg … og på lidt under 20 minutter købte de stedet og døbte det Chateau Pegau. Her producerer familien især klassisk Côtes du Rhône og Villages - igen med respekt for terroir og historien. Og hvorfor ændre på noget, der har virket så glimrende i mange årtier … for ikke at sige århundreder?

Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere dig for mere eller mindre hele Pegaus line-up. Smag og behag er en svær størrelse at diskutere, men vi må blot konstatere, at Pegaus fanskare vokser hele tiden blandt vores kunder. Vi deler begejstringen max … for vinene kommer med noget andet og meget mere end så mange andre. Glæd dig!