Château Margaux 2000
Robert Parker
Absolutely compelling in two tastings of this vintage, the 2000 Margaux is composed of 90% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot. The extraordinary seductiveness, complex aromatics, and purity it exhibits lead me to believe it has reached its window of full maturity. Medium-bodied, with layers of concentration, stunning blue, red, and black fruits intermixed with spring flowers, a subtle dosage of new oak, and a distinctive personality that is elegant while at the same time powerful and substantial, this is a multi-dimensional wine that was extremely approachable and drinkable in both tastings I had of it. The color remains a healthy, even opaque bluish/purple, but there is no reason to hesitate to drink it. It should evolve for another 30-40 years, so there is no hurry either.
Det bliver ikke meget større end Château Margaux, som altid har været Bordeauxs stolthed og nærmest synonymt med stil, klasse og mange penge. Derfor er slottet da også ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Vinen fra det berømte slot er absolut en af verdens fineste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Chateau Margauxs historie er lang og begivenhedsrig, og går helt tilbage til det 16. århundrede. I begyndelsen af det 21. århundrede oplever Bordeauxvine en hidtil uset succes. Hele verden ser ud til at have deres øjne rettet mod Bordeaux, hvor efterspørgslen efter disse fantastiske vine aldrig holder op med at vokse. Denne velstand, såvel som den hurtige ekspansion af andre regioner i verden, har placeret Château Margaux i et mere konkurrencedygtigt klima, og har også gjort det muligt at understrege dets unikke position. I dag er det Corinne Mentzelopoulos der ejer og leder Chateau Margaux, og det har hun gjort i de sidste 30 år. Hun får hjælp fra hendes dedikerede team, heriblandt to af sine børn.
Siden det 17. århundrede er 1. vinen fra Chateau Margaux blevet anerkendt som en af verdens bedste vine. Det skyldes sine unikke kvaliteter og genialiteten i sit terroir såvel som det lidenskabelige arbejde fra en række generationer. Det er en bemærkelsesværdig vin, der kommer fra en kombination af egenskaber, der kun sjældent findes: finesse, elegance, kompleksitet, tæthed, intensitet, længde og friskhed. Selvom dens garvesyrekoncentration kan være exceptionel, er det sjældent at opdage astringens.
Château Margaux har en ekstraordinær evne til at udvikle sig. Gennem årene har den udviklet en finesse, en aromatisk kompleksitet og en bemærkelsesværdig tilstedeværelse på ganen.
Markerne på Château Margaux er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, og har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Store vine fremstilles altid af vinstokke, der er mindst tyve år gamle. Så hovedformålet med Margauxs vindyrkningspraksis er at bevare de gamle vinstokke i produktion så længe som muligt. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af let krydret solbær med undertoner af vanilje og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves mindst én gang i livet.
Robert Parker
Absolutely compelling in two tastings of this vintage, the 2000 Margaux is composed of 90% Cabernet Sauvignon and 10% Merlot. The extraordinary seductiveness, complex aromatics, and purity it exhibits lead me to believe it has reached its window of full maturity. Medium-bodied, with layers of concentration, stunning blue, red, and black fruits intermixed with spring flowers, a subtle dosage of new oak, and a distinctive personality that is elegant while at the same time powerful and substantial, this is a multi-dimensional wine that was extremely approachable and drinkable in both tastings I had of it. The color remains a healthy, even opaque bluish/purple, but there is no reason to hesitate to drink it. It should evolve for another 30-40 years, so there is no hurry either.
Det bliver ikke meget større end Château Margaux, som altid har været Bordeauxs stolthed og nærmest synonymt med stil, klasse og mange penge. Derfor er slottet da også ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Vinen fra det berømte slot er absolut en af verdens fineste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Chateau Margauxs historie er lang og begivenhedsrig, og går helt tilbage til det 16. århundrede. I begyndelsen af det 21. århundrede oplever Bordeauxvine en hidtil uset succes. Hele verden ser ud til at have deres øjne rettet mod Bordeaux, hvor efterspørgslen efter disse fantastiske vine aldrig holder op med at vokse. Denne velstand, såvel som den hurtige ekspansion af andre regioner i verden, har placeret Château Margaux i et mere konkurrencedygtigt klima, og har også gjort det muligt at understrege dets unikke position. I dag er det Corinne Mentzelopoulos der ejer og leder Chateau Margaux, og det har hun gjort i de sidste 30 år. Hun får hjælp fra hendes dedikerede team, heriblandt to af sine børn.
Siden det 17. århundrede er 1. vinen fra Chateau Margaux blevet anerkendt som en af verdens bedste vine. Det skyldes sine unikke kvaliteter og genialiteten i sit terroir såvel som det lidenskabelige arbejde fra en række generationer. Det er en bemærkelsesværdig vin, der kommer fra en kombination af egenskaber, der kun sjældent findes: finesse, elegance, kompleksitet, tæthed, intensitet, længde og friskhed. Selvom dens garvesyrekoncentration kan være exceptionel, er det sjældent at opdage astringens.
Château Margaux har en ekstraordinær evne til at udvikle sig. Gennem årene har den udviklet en finesse, en aromatisk kompleksitet og en bemærkelsesværdig tilstedeværelse på ganen.
Markerne på Château Margaux er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, og har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Store vine fremstilles altid af vinstokke, der er mindst tyve år gamle. Så hovedformålet med Margauxs vindyrkningspraksis er at bevare de gamle vinstokke i produktion så længe som muligt. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af let krydret solbær med undertoner af vanilje og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves mindst én gang i livet.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Margaux |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Margaux |
Årgang | 2000 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc |
Kategori | Brugtmoms |
Kollistørrelse | 12 |
Kollitype | OWC |
James Suckling | 100 |
---|---|
Robert Parker | 99 |