Château Margaux 2004

4.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Margaux 2004 Margaux 75CL
96 Wine Enthusiast
94 Robert Parker
96 Wine & Spirits Magazine

Robert Parker
The 2004 Chateau Margaux has always been a promising wine and here, served blind against the First Growths, it finally proved that patience is necessary when it comes to such wines. It has an exquisite bouquet with brilliant delineation, scents of redcurrant, raspberry coulis, cold stone (almost flint-like) with pencil-lead and cedar lending it a Pauillac-like sense of aristocratic flair. The palate is extremely well balanced with a supple opening, nigh perfect acidity with a surprisingly citric undercurrent that lends so much freshness and tension. While it does not have the weight and power of say, 2000, 2005 or 2009, it cruises along with utmost harmony and you become smitten by its charms - something that is perhaps in short supply among the First Growths in this vintage. This is excellent.

Det bliver ikke meget større end Château Margaux, som altid har været Bordeauxs stolthed og nærmest synonymt med stil, klasse og mange penge. Derfor er slottet da også ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Vinen fra det berømte slot er absolut en af verdens fineste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig. Chateau Margauxs historie er lang og begivenhedsrig, og går helt tilbage til det 16. århundrede. I begyndelsen af ​​det 21. århundrede oplever Bordeauxvine en hidtil uset succes. Hele verden ser ud til at have deres øjne rettet mod Bordeaux, hvor efterspørgslen efter disse fantastiske vine aldrig holder op med at vokse. Denne velstand, såvel som den hurtige ekspansion af andre regioner i verden, har placeret Château Margaux i et mere konkurrencedygtigt klima, og har også gjort det muligt at understrege dets unikke position. I dag er det Corinne Mentzelopoulos der ejer og leder Chateau Margaux, og det har hun gjort i de sidste 30 år. Hun får hjælp fra hendes dedikerede team, heriblandt to af sine børn.  
Siden det 17. århundrede er 1. vinen fra Chateau Margaux blevet anerkendt som en af verdens bedste vine. Det skyldes sine unikke kvaliteter og genialiteten i sit terroir såvel som det lidenskabelige arbejde fra en række generationer. Det er en bemærkelsesværdig vin, der kommer fra en kombination af egenskaber, der kun sjældent findes: finesse, elegance, kompleksitet, tæthed, intensitet, længde og friskhed. Selvom dens garvesyrekoncentration kan være exceptionel, er det sjældent at opdage astringens.

De store årgange udmærker sig ved deres formidable evne til at bevæge os. De mindre årgange giver fornøjelse til kloge entusiaster. De byder på den fordel, at de udvikler sig meget hurtigt og afslører, efter et par år en subtilitet, der er privilegiet for store terroirs.

Markerne på Château Margaux er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, og har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Store vine fremstilles altid af vinstokke, der er mindst tyve år gamle. Så hovedformålet med Margauxs vindyrkningspraksis er at bevare de gamle vinstokke i produktion så længe som muligt. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af let krydret solbær med undertoner af vanilje og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves mindst én gang i livet.