Château Maillet Pomerol 2020
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 449,00 kr. | |
6 | 449,00 kr. | 349,00 kr. |
96 points Pomerol blot 800 meter fra Château Petrus.
Denne bløde og charmerende vin fra Pomerol-regionen byder på en imponerende dybde og flot kompleksitet. Med aromaer af modne mørke frugter, trøfler og et strejf af cedertræ med fin elegance og finesse. Smagen er fyldig og velafbalanceret med silkebløde tanniner og en vedvarende finish, der gør den ideel til særlige lejligheder.
Château Maillet er en ganske ny vin fra højrebreds prestige-appellation, Pomerol, og første årgang så dagens lys i 2015. På urimeligt kort tid har Châteu Maillet nået et imponerende niveau og ratings har ligget stabilt i midten af 90’erne i alle producerede årgange. Det skyldes ikke mindst det exceptionelle mikro-terroir, der ligger et druekast fra Pomerol-legender som Petrus og Le Bon Pasteur. I kælderen står Hubert de Bouard (kendt fra 1. Cru Classé-slottet Château Angelus) og giver Maillets Pomerol al den kærlighed en vin kunne drømme om. Hubert gør nemlig brug af den særlige og ressourcekrævende ”mikro-vinificering”, hvor vinen udelukkende gæres og modnes på små egetræsbarriques, ovenikøbet 100 % nye i dette tilfælde!
Helt nyt er Château Maillet dog ikke og faktisk har slottet rødder helt tilbage til 1820, hvor Moze Berton-familien slog sig ned i regionen. Igennem 7 generationer har de specialiseret sig i Merlot-druen og har sidenhen udvidet deres besiddelser til St-Emilion, hvor de også laver Grand Cru Classé ved Château Vieux Chantecaille.
96 points Pomerol blot 800 meter fra Château Petrus.
Denne bløde og charmerende vin fra Pomerol-regionen byder på en imponerende dybde og flot kompleksitet. Med aromaer af modne mørke frugter, trøfler og et strejf af cedertræ med fin elegance og finesse. Smagen er fyldig og velafbalanceret med silkebløde tanniner og en vedvarende finish, der gør den ideel til særlige lejligheder.
Château Maillet er en ganske ny vin fra højrebreds prestige-appellation, Pomerol, og første årgang så dagens lys i 2015. På urimeligt kort tid har Châteu Maillet nået et imponerende niveau og ratings har ligget stabilt i midten af 90’erne i alle producerede årgange. Det skyldes ikke mindst det exceptionelle mikro-terroir, der ligger et druekast fra Pomerol-legender som Petrus og Le Bon Pasteur. I kælderen står Hubert de Bouard (kendt fra 1. Cru Classé-slottet Château Angelus) og giver Maillets Pomerol al den kærlighed en vin kunne drømme om. Hubert gør nemlig brug af den særlige og ressourcekrævende ”mikro-vinificering”, hvor vinen udelukkende gæres og modnes på små egetræsbarriques, ovenikøbet 100 % nye i dette tilfælde!
Helt nyt er Château Maillet dog ikke og faktisk har slottet rødder helt tilbage til 1820, hvor Moze Berton-familien slog sig ned i regionen. Igennem 7 generationer har de specialiseret sig i Merlot-druen og har sidenhen udvidet deres besiddelser til St-Emilion, hvor de også laver Grand Cru Classé ved Château Vieux Chantecaille.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Maillet |
Region | Bordeaux |
Sub Region | California |
Distrikt | Pomerol |
Årgang | 2020 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc, Merlot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Jeb Dunnuck
I loved the 2020 Château Maillet, a richer, concentrated, focused Pomerol with terrific density and depth. Black cherries, smoked darker currants, chocolate, and leafy tobacco are just some of its nuances, and it's medium to full-bodied, with plenty of background oak and a great finish. It’s brilliant juice.
Jeff Leve, The Wine Cellar Insider
"Incense, licorice, smoke, roses, cherries and chocolate aromas open the nose. On the palate, the wine is rich, supple, creamy and luscious with layers of chocolate-coated, ripe, dark plums. The finish is long, fresh and deep, leaving you with espresso-tinted black cherries, chocolate and black plums that linger.”
James Suckling
This has a perfumed nose of sandalwood, lavender, blackcurrants, cassis, star anise and black olives. Full-bodied, velvety and creamy, with bright acidity to complement the ripe layers of black and blue fruit. Seamless tannins.."