Robert Parker 93P
A sensational effort for the vintage, this textured, opulent, superb Lynch Bages is already strutting its stuff and should easily last for 20 years. Medium to full-bodied with an opaque dense purple color, notes of flowers and cassis, a layered texture that builds incrementally in the mouth and tremendous purity and depth, it can be drunk now or cellared for two decades or more. Bravo!
Château Lynch-Bages er både med hensyn til kvalitet og ejerforhold et af de mest stabile slotte i Pauillac. Således har slottet været kontrolleret af den samme familie siden Jean-Charles Cazes købte slottet i 1939 efter at han - manden der ellers var uddannet som bager - havde lejet sig ind på slottet i 1934 for kort efter at overtage ansvaret for vinfremstillingen. Dengang var Lynch-Bages i en så ynkelig forfatning, at op med 1/3 af arealerne var opgivet og omlagt til kartoffelproduktion, men Jean-Charles Cazes så det som sit livs projekt, at bringe slottet tilbage på niveau med dets placering i 1855-klassifikationen.
Lynch-Bages råder efterhånden over 100 ha. alle på Bages plateauet lidt sydvest for Pauillac, hvor 75% er viet til Cabernet Sauvignon, 17% til Merlot, 6% til Cabernet Franc og 2% til Petit Verdot. Vinstokkene er grupperet i 4 blokke og underinddelt i ikke færre end 140 parceller, og deres gennemsnitlige alder er som overalt i Bordeaux omkring de 35 år, men med en varians der strækker sig fra 2 til imponerende 97 år!
Der høstes manuelt, og efter afstilkningen af druerne sker der en sortering af druerne forud for gæringen i temperaturregulerede rustfri ståltanke hvorefter den efterfølgende modning i op til 75% nye fade varer 15-18 måneder afhængig af årgangen.
Ud over Le Grand Vin er der 2. vinen Echo de Lynch Bages (frem til og med 2006 Château Haut-Bages Averous), 3. vinen Pauillac de Lynch-Bages samt fra 6 ha. med grønne druer Blanc de Lynch-Bages.