Château Léoville Barton 1995

1.450,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Leoville Barton 1995 Saint-Julien 75CL
94 Wine Spectator
92 Robert Parker

Wine Spectator
A beautiful wine, with layers of ripe fruit, berry, cedar, vanilla and light spice. Full-bodied, with silky tannins and a long finish. Very, very classy stuff.--'95/'96 Bordeaux retrospective. Best after 2008.

Château Leoville Barton og Château Langoa Barton har været ejet af Barton-familien i generationer. Faktisk er slottene de eneste af alle de slotte, som er omfattet af klassifikationen fra 1855, der stadig har den samme ejer, nemlig den irske Barton-familie, som købte slottene i 1820’erne. Fælles for slottene er, at de begge laver vine som stilmæssigt læner sig mere op ad de maskuline Pauillac-vine end de silkebløde, fedmefulde Saint-Julien-vine. Slottet blev bygget i 1758 af Monsieur de Pontet, og overtaget af Barton-familien i 1820’erne. I dag ledes Château Leoville Barton af Lilian Barton, som er den 9. generation af Barton-familien.
Léoville Barton ligger ud mod Gironde, i hjertet af Saint Julien-appellationen, 40 km nord for Bordeaux i Médoc-regionen. Terroiret ved Léoville Barton er kendetegnet ved dets grus af varierende højde, som blev efterladt af floden gennem århundreder. Kombineret med indflydelsen fra de mænd, der har plejet jorden gennem årene, er terroiret det, der gør disse rødvine blandt de mest berømte i verden. Den grusede lerundergrund er med til at regulere de årlige klimatiske variationer.
De 50 hektarer vinstokke der omgiver Château Léoville Barton er plantet i grusjord med lerundergrund, og omfatter en høj andel af gamle vinstokke for at sikre optimal kvalitet. Beplantningsforholdet er sammensat af 77% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 3% Cabernet Franc, - de traditionelle Médoc-druesorter. Vinene fra slottet består altid af en sammensætning af disse druer, men mængderne af de forskellige druesorter varierer mellem årgangene.
Léoville Barton tilhørte allerede Barton-familien, da den blev klassificeret som en 2. Grand Cru Classé Saint-Julien i 1855-klassifikationen. Sammen med Mouton-Rothschild er familien stolte af at være den længste familie af vinproducenter i Bordeaux. Klassifikationen fra 1855 blev oprindeligt etableret med det formål at præsentere Girondes vine på verdensudstillingen i Paris efter anmodning fra kejser Napoleon III. Dens mission var at udtænke en officiel klassificering baseret på mange års erfaring og i henhold til terroirets kvalitet og hvert enkelte slots omdømme.