Château Latour Pauillac de Latour 2019
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 999,00 kr. | |
6 | 999,00 kr. | 799,00 kr. |
Pauillac de Latour har alle dage været kendt for sin tidlige drinkability, som den leverer uden helt at give slip på en lille twist af cigar og røgfyldt tjære, som komplimenterer noterne af solbær, kirsebær og kirsch.
Selvom Pauillac de Latour er en såkaldt 3. vin - den første i Bordeaux i øvrigt - er niveauet imponerende, og der er i alle årgange tale om en generøs og frugtagtig vin, der fungerer som en glimrende introduktion til det, der sker på og omkring Château Latour, hvis man gerne vil fornemme savsmuldet fra cirkusmanegen uden at skulle gå fra hus og hjem. Vinen fik da den først kom i regelmæssig produktion ikke bare tålt, men fast ophold på vinkortet på mange, mange bedre franske restauranter, og sådan er det såmænd stadigvæk.
Drueblandingen varierer, men som regel får Merlot lov til at dominere ligesom mindst 1% Cabernet Franc er obligatorisk. Der er tale om gæring i en blanding af stål og store egefade, og efter le assemblage modner vinen op til 16 måneder i fade, der har været brugt 1. 2 eller 3 gange til Latours andre vine og naturligvis med en klaring med friske æggehvider inden aftapningen på flaske.
Pauillac de Latour har alle dage været kendt for sin tidlige drinkability, som den leverer uden helt at give slip på en lille twist af cigar og røgfyldt tjære, som komplimenterer noterne af solbær, kirsebær og kirsch.
Selvom Pauillac de Latour er en såkaldt 3. vin - den første i Bordeaux i øvrigt - er niveauet imponerende, og der er i alle årgange tale om en generøs og frugtagtig vin, der fungerer som en glimrende introduktion til det, der sker på og omkring Château Latour, hvis man gerne vil fornemme savsmuldet fra cirkusmanegen uden at skulle gå fra hus og hjem. Vinen fik da den først kom i regelmæssig produktion ikke bare tålt, men fast ophold på vinkortet på mange, mange bedre franske restauranter, og sådan er det såmænd stadigvæk.
Drueblandingen varierer, men som regel får Merlot lov til at dominere ligesom mindst 1% Cabernet Franc er obligatorisk. Der er tale om gæring i en blanding af stål og store egefade, og efter le assemblage modner vinen op til 16 måneder i fade, der har været brugt 1. 2 eller 3 gange til Latours andre vine og naturligvis med en klaring med friske æggehvider inden aftapningen på flaske.
Château Latour skaber nogle af de største og mest ekstravagante Bordeaux-vine. Slottet har aner tilbage til 1300-tallet, da det oprindelige tårn, som slottet er opkaldt efter, blev bygget på ejendommen af Gaucelme de Castillon under hundredårskrigen.
Fra starten af 1700-tallet var Latour anerkendt som 1.Cru, som blev confimeret ved klassifikationen i 1855. Midt på ejendommen står et lille tårn. Det er dog ikke det oprindelige tårn fra 1300-tallet (som forsvandt under krigene i 1400-tallet) men en “moderne”kopi, opført i 1620 som dengang blev brugt som dueslag. Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.
Siden 1993 har slottet været ejet af den franske milliardær François Pinault, som opkøbte vinslottet for ikke mindre end 890 millioner kroner.
Château Latour omkranses af 78 hektar vinmarker som har et ekstraordinært terroir bestående af dyb grus og ler, der er dækket af relativt store afrundede sten, som holder på varmen længe efter solen, er forsvundet. Vinmarkerne er beplantet med ca. 76% Cabernet Sauvignon, 22% Merlot og 2% Cabernet Franc og Petit Verdot.
I nyere tid er Château Latours team begyndt at reflektere mere over metoder for vindyrkningen, og balancen mellem vinen, jorden og miljøet. Således er der sket et opgør med efterkrigstidens hang til tåger af tvivlsomme sprøjtemidler mod ukrudt, skadedyr og plantesygdomme. Siden 2015 er hele Château Latour-vingården blevet økologisk dyrket, og heste hjælper med pløjningen og den naturlige gødning.
Château Latour har trukket sig fra En Primeur systemet, hvilket betyder at deres sidste En Primeur vin var den legendariske 2010. Idag frigiver Latour først deres 1. vin 8 år efter produktionsåret.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château Latour |
Region | Bordeaux |
Distrikt | Pauillac |
Årgang | 2019 |
Volume | 75CL |
Druer | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OWC |
Robert Parker
The 2019 Le Pauillac de Château Latour is another impressive rendition of this bottling from Latour. Offering up notes of sweet berry fruit, plums, spices and pencil shavings, it’s medium to full-bodied, rich and fleshy, with a ripe core of fruit, lively acids and powdery tannins. This year, it includes some declassified lots from Les Forts de Latour. I'm sure it will show even better when it's released in a few years.
Under CEO Frédéric Engerer and technical director Hélène Génin, unremitting perfectionism and attention to detail is the order of the day at Château Latour, so it's no surprise that this great estate has delivered some of the finest wines of the vintage in Bordeaux. Certified organic since 2018, most of Latour's historic "Enclos" is being farmed biodynamically these days, and its entirety is now cultivated by horse to minimize soil compaction and preserve intact as many old vines as possible. But the objective, above all, rather than subscribing to any particular theoretical approach, is to treat the vineyard holistically, as a system, within and with nature rather than against it. Winemaking is precise but traditional, with macerations in stainless steel followed by maturation in barrel with rackings every three months and one fining with egg whites. Great attention is paid to the choice of barrels: each lot is tasted, and its style defined, before it's barreled down in cooperage adapted to that style. But if these methods realize the potential of this great site, what makes Latour's site so great? After all, this isn't the only vineyard to occupy the quaternary gravel terrace that makes its appearance along the banks of the Gironde. When I posed this question, Hélène Génin's response was to point to Latour's lenses of blue clay interfingered with and underlying those gravels. It's these pockets of clay in just the right places, Génin contends, that contain the secret to the wine's elegantly muscular power and immense longevity.