Château Lafleur 1998

9.995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Château Lafleur 1998 Pomerol 75CL
94 Robert Parker
98 Wine Spectator

Robert Parker
This wine was incredibly tannic and backward from cask, but out of bottle it has shrugged off the excess tannin and seems to be developing far better than I thought it would. The color is dense/ruby purple, and the wine shows notes of sweet kirsch and blackberry liqueur, with a liquid minerality and a hint of violets. The wine is full-bodied, quite tannic, very dense and backward, but gorgeously concentrated, pure, and intense. This looks to be a classic Lafleur meant for significant long-term aging. Anticipated maturity: 2015-2040+.

Château Lafleur ligger omgivet af La Fleur Petrus, Petrus, Vieux-Chateau-Certan og Hosanna midt på den centrale del af det berømte Pomerol-plateau. Det var Henri Greloud, der grundlagde Château Lafleur efter at have købt det lille domæne på 4,5 hektar i 1872 samlet på et eneste jordstykke. Helt usædvanligt for Pomerol, er Lafleur- skabt på næsten lige dele Merlot og Cabernet Franc. Vinen gærer traditionelt i rustfrit stål under temperaturkontrol, men i modsætning til vinene fra de mange Moueixejendomme sker den malolaktiske gæring først når vinen er kommet på fad, idet det tilfører vinen større aroma og dybde. Op i gennem 1980'erne og 1990'erne blev Lafleur en af verdens mest efterspurgte vine, og da der kun var - og stadig er - 4,5 hektar at gøre godt med, eksploderede priserne. Château Lafleur har således de sidste 25 år med en prissætning på eller over 1. Cru, konstant været en af de dyreste vine i Bordeaux, kun overgået af Petrus og Le Pin. Siden 1985 er det Jacques og Sylvie, der har stået for vinificeringen på Château Lafleur, og de blev eneejere i 2002 sammen med deres tre børn. I dag har parret (næsten) givet stafetten videre til deres søn Baptiste og svigerdatter Julie, som viderefører den udsøgte kvalitet.

Hos Lafleur sigter de efter at udtrykke kompleksiteten af ​​jordbunden, samtidig med at de tilpasser sig til den unikke karakter, som hver årgang indebærer. Vinene fra Château Lafleur udmærker sig ved deres balance, præcisionen af ​​deres garvesyre, og en fantastisk evne til langtidslagring. En ung Robert Parker besøgte huset i 1975, og forelskede sig i vinen og den ydmyge tilgang til den, har han sværmet for Lafleur, som han har udtalt følgende om: ”One of the most distinctive, most exotic, and greatest wines – not only in Pomerol, but in the world.”

Vinen er en af de mest efterspurgte i Pomerol, og alle årgange er stort set altid udsolgt fra slottet, inden de frigives til salg. Hos FineWines er vi derfor stolte af at kunne levere Lafleur til vores kunder.