Château La Conseillante 2001

1.595,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rød Bordeaux Pomerol Château Le Conseillante 2001 Pomerol 75CL
89 Robert Parker

Robert Parker
Always a Burgundian, feminine style of wine, La Conseillante’s 2001 exhibits aromas of plum and raspberry fruit as well as noticeable new oak in a medium-bodied, dark ruby/plum-colored format with excellent ripeness, but hard tannin in the finish. Although disjointed, it reveals signs of precociousness as well as some edginess and unintegrated tannin (the reason for the question mark). There is a lot going on in this elegant 2001.

Beliggende i den østlige top af Pomerol-plateauet, der skråner ned mod dalen ved Isle-floden, en biflod til Dordogne, huserer Château La Conseillante. Vinhuset har fået kultstatus i Pomerol, og har prominente naboer som Château L'Evangile og Cheval Blanc. Slottets historie strækker sig tilbage til 1700-tallet, hvor det blev grundlagt af Madame Catherine Conseillan, hvoraf navnet kommer fra. Château La Conseillante består af 12,3 hektar vinmarker som står næsten urørt siden 1700-tallet, med undtagelsen af et supplerende køb af et 0,3 hektar parcel i La Gravette. Siden 1871 har slottet været ejet af Nicolas-familien, som stadig ejer det den dag i dag. Det er nu 4. og 5. generation som driver slottet, med Jean Valmy Nicolas som ansvarshavende De har løftet kvaliteten til kultstatus, med Marielle Cazaux, fra naboejendommen Petit Village, som winemaker, og i 2003 ansatte familien Jean-Michel Laporte som winemaker, samt ikon ønologen Michel Rolland som konsulent.

Pomerol området har unikke jordforhold, som er kendt som ”La boutonnière”. Denne lerjord har den særlige evne til at lagre regnvand, og give den tilbage til vinstokkene, når lange tørreperioder sætter ind. Denne funktion er speciel for Pomerol, og meget sjælden andre steder i Bordeaux.  Næsten 30% af La Conseillantes vinmarkerne befinder sig i Saint-Emilion, med en meget grusholdig og sandrig jordbund. Derudover finder man forskellige former for ler; blå, grå og rød. Alle druer håndhøstes og gennemgår en nådesløs selektering i mark og kælder. Resultatet er en finesserig vin med ufattelig koncentration og intensitet.

Siden 2003 har Bertrand og Jean-Valmy Nicolas, der repræsenterer femte generation, skrevet et nyt kapitel i historien om godset. Trofast over for La Conseillante -identiteten og filosofien har de ført den samme ekspertisepolitik, som deres forfædre førte. De er følsomme og omsorgsfulde over for deres omgivelser, og administrerer i dag vinslottet på en stadig mere miljømæssig ansvarlig og bæredygtig måde. Siden 2016 har vinslottet implementeret en række tiltag for at reducere miljøpåvirkningen og styrke biodiversiteten. Det har bl.a. ført til et biodynamisk landbrug, hvor mere end 80% af deres vine er økologiske og/eller biokontrolleret produkter. Med alder opnår vinen fra Château La Conseillante stor kompleksitet, og er blevet et internationalt samlerobjekt for bordeauxelskere verden over. Når du smager husets vine, vil du med sikkerhed forstå hvorfor.