Château Hosanna fylder kun 4,5 hektar. Til gengæld ligger det midt i ét af det mest berømte vinområder i verden - midt i hjertet af Pomerols centrale plateau, hvor det støder om mod navne med schwung som Château Lafleur mod nord, Château Petrus mod øst og Château La Fleur-Pétrusmod vest. Det er et nyt navn i Pomerol. Det kom til verden, da Delon-familien og Etablissements Jean-Pierre Moueix købte Château Certan-Giraud i 1999. Det hed tidligere Certan-Marzelle, og havde 11 hektarer vinmarker to forskellige steder i Pomerol. De lavest beliggende fire hektarer blev indlemmet i Chateau Nenin, to hektarer, som var beplantet kun med druen Merlot, blev skilt fra for at genetablere Certan-Marzelle, og det resterende blev så til Château Hosanna.
Château Hosanna er altså nytilkommer i et områder, der er spækket med verdensklasseproducenter og en alenlang historie. Ikke desto mindre kom slottet forrygende afsted og imponerede anmelderne fra dag ét. - ikke mindst de måske vigtigste, nemlig Robert Parker og James Suckling, som gav første årgang hhv. 96 og 95 point. Så er man ligesom i gang, og lige siden har man markeret sig som en vigtig del af Pomerol. Gamle Cabernet Franc-vinstokke, hvoraf en betydelig del går tilbage til 1956, bidrager med en unik kompleksitet. Druerne høstes ved håndkraft og alle druer bliver sorteret to gange manuelt og optisk. Jordbunden er blåler med en karakteristisk, jernholdige underjord kaldet crasse de fer på fransk - og som Pomerol er berømt for. Château Hosanna fremstilles i kælderen på La Fleur-Pétrus, der også ejes af Etablissements Jean-Pierre Moueix.