Château de Pommard Clos Marey-Monge Monopole 2011
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 995,00 kr. | |
6 | 995,00 kr. | 795,00 kr. |
Château de Pommards og winemaker Emmanuel Salas topvin sat sammen af Pinot Noir fra domænets syv plots - Simone, Chantrerie, Les Paules, Grand Champ, 75 Rangs, Micault and Émilie. Terroiret er ret forskelligt når man sammenligner de syv – især indholdet af ler og kalksten i jorden varierer.
Der blev høstet ved nænsom håndkraft og alle klaser blev afstilket inden presning. Fermenteringen foregik på ståltank over tre uger. Herefter fik vinen lov at modne hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 40% nye.
2011 var præget af en kølig sommer, så den har haft godt af at modne på langs en håndfuld år. Farven er dyb, mørkelilla og kommer med duften af mørke kirsebær, ribs, friske roser, tranebær og jord. Smagen har den smukke kombination af kraft, friskhed og elegance, som er Bourgognes adelsmærke. Især den mørke og røde frugt dominerer inden en imponerende finish sætter ind. På toppen nu!
Château de Pommard blev grundlagt helt tilbage i 1726 i hjertet af Côte d’Or og er en af de absolut ældste vingårde i området. Det er nok også den smukkeste, hvilket dens UNESCO-beskyttelse vidner stort om.
Domænet råder over imponerende 20 hektar vinmarker, hvilket gør det til Bourgognes største privatejede clos. Samtidig er man begunstiget af at have hele syv forskellige terroirs indenfor rammerne af de 20 hektar, hvilket får det brede smil frem hos enhver winemaker. For her er der virkelig mulighed for at skabe forskellige udtryk i vinene.
Siden 2007 har Emmanuel Sala fungeret som Technical Director og Head Winemaker. Det skal man ikke være ked af. Han har virkelig fået Château de Pommard langt frem i bussen – ikke mindst med topvinen Clos Marey-Monge Monopole, der samler alle syv terroirs på bedst tænkelige vis.
Det er også Sala, som har stået bag stedets kompromisløse omlægning til biodynamisk dyrkning, hvilket er lidt af en operation. Man startede processen i 2016 og opnåede i 2019 at få AB Organic certificeringen. To år efter kom også Demeter Biodynamic stemplet, så der er virkelig blevet investeret i at gå all in på omlægningen.
At den kostbare forvandling kunne lade sig gøre hænger sammen med at Silicon Valley entreprenøren Michael Baum købte Château de Pommard i 2014 sammen med sin kone Julie Carabello. Helt fra starten af overtagelsen, var det med sigtet om at føre stedet ind i en ny tidsalder i tæt pagt med naturen, hvilket er lykkedes til fulde. Der arbejdes ud fra månefaser, anvendes heste i markerne og i det hele taget blander man sig så lidt som muligt.
Vi har taget stedets topvin Clos Marey-Monge Monopole hjem i forskellige årgange, som alle er drikkeklar nu og samtidig har masser af år tilbage på toppen. Er du til Pommards charmenrende og elegante vine, kan vi kun anbefale Emmanuel Salas værker her. God fornøjelse!
Château de Pommards og winemaker Emmanuel Salas topvin sat sammen af Pinot Noir fra domænets syv plots - Simone, Chantrerie, Les Paules, Grand Champ, 75 Rangs, Micault and Émilie. Terroiret er ret forskelligt når man sammenligner de syv – især indholdet af ler og kalksten i jorden varierer.
Der blev høstet ved nænsom håndkraft og alle klaser blev afstilket inden presning. Fermenteringen foregik på ståltank over tre uger. Herefter fik vinen lov at modne hele 22 måneder på franske egefade, hvoraf 40% nye.
2011 var præget af en kølig sommer, så den har haft godt af at modne på langs en håndfuld år. Farven er dyb, mørkelilla og kommer med duften af mørke kirsebær, ribs, friske roser, tranebær og jord. Smagen har den smukke kombination af kraft, friskhed og elegance, som er Bourgognes adelsmærke. Især den mørke og røde frugt dominerer inden en imponerende finish sætter ind. På toppen nu!
Château de Pommard blev grundlagt helt tilbage i 1726 i hjertet af Côte d’Or og er en af de absolut ældste vingårde i området. Det er nok også den smukkeste, hvilket dens UNESCO-beskyttelse vidner stort om.
Domænet råder over imponerende 20 hektar vinmarker, hvilket gør det til Bourgognes største privatejede clos. Samtidig er man begunstiget af at have hele syv forskellige terroirs indenfor rammerne af de 20 hektar, hvilket får det brede smil frem hos enhver winemaker. For her er der virkelig mulighed for at skabe forskellige udtryk i vinene.
Siden 2007 har Emmanuel Sala fungeret som Technical Director og Head Winemaker. Det skal man ikke være ked af. Han har virkelig fået Château de Pommard langt frem i bussen – ikke mindst med topvinen Clos Marey-Monge Monopole, der samler alle syv terroirs på bedst tænkelige vis.
Det er også Sala, som har stået bag stedets kompromisløse omlægning til biodynamisk dyrkning, hvilket er lidt af en operation. Man startede processen i 2016 og opnåede i 2019 at få AB Organic certificeringen. To år efter kom også Demeter Biodynamic stemplet, så der er virkelig blevet investeret i at gå all in på omlægningen.
At den kostbare forvandling kunne lade sig gøre hænger sammen med at Silicon Valley entreprenøren Michael Baum købte Château de Pommard i 2014 sammen med sin kone Julie Carabello. Helt fra starten af overtagelsen, var det med sigtet om at føre stedet ind i en ny tidsalder i tæt pagt med naturen, hvilket er lykkedes til fulde. Der arbejdes ud fra månefaser, anvendes heste i markerne og i det hele taget blander man sig så lidt som muligt.
Vi har taget stedets topvin Clos Marey-Monge Monopole hjem i forskellige årgange, som alle er drikkeklar nu og samtidig har masser af år tilbage på toppen. Er du til Pommards charmenrende og elegante vine, kan vi kun anbefale Emmanuel Salas værker her. God fornøjelse!
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Château de Pommard |
Region | Bourgogne |
Sub Region | Beaune |
Distrikt | Pommard |
Årgang | 2011 |
Volume | 75CL |
Druer | Pinot Noir |
Kategori | Rødvin |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |