Chateau de la Negly Les Terrasses Blanc 2015 75CL

99,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 79,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb af Varenr Stk pris
1 4377
99,00 Inkl. moms:
6 4377
99,00 Inkl. moms:
79,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Hvid Languedoc-Roussillon Languedoc Château la Négly 2015 75CL

Sydfransk charmetrold man altid bør have en flaske eller to på køl af sommeren igennem. Der er noget rent, autententisk og ukompliceret over Les Terrasses Blanc, som er svært ikke at holde af. Og hvis du er til tilværelsens ulidelige lethed i det sydfranske, har du vinen her.

Winemaker Cyril Chamontin blander her Chardonnay og Sauvignon Blanc, der er modnet på betontank. Resultatet er superfrisk og alt for letdrikkelig hvid, der både dufter og smager af citrus, modne æbler med strejf af noget salt i finishen. Læskende, opløftende og et hit på terrassen.

Der er blevet dyrket og produceret vin i Languedoc i flere århundreder - eksempelvis går Chateau La Negly helt tilbage til 1773. Netop La Negly regnes for et af de absolut domainer i Languedoc efter de i starten af 1990’erne begyndte at producere vin selv i stedet for at sælge alle druer til det lokale kooperativ.

Det er familien Rosset, som i mange år har ejet La Negly. Domainet ligger på La Clape halvøen lige ud til Middelhavet og det var den nuværende ejer Jean Paux-Rosset, som satte forvandlingen i gang. I dag satses der på markant lavere udbytter, men med meget højere kvalitet – dette i skarp kontrast til mange andre producenter i Languedoc, som traditionen tro kører med maksimale udbytter med henblik på enkle landvine. Dem skal der også være plads til, men La Negly har valgt at få det absolut maksimale ud af terroiret og det skal de have tak for.

Jorden er ekstraordinær kalkholdig på domainets marker og takket være eksperthjælp fra stjerneønologen Claude Gros har man virkelig fået skabt et fantastisk fundament for glimrende vine – både røde, hvide og rosé. Der arbejdes minutiøst i markerne og al høst foregår ved håndkraft … som oftest om natten for at bevare så meget af druernes friskhed som muligt. Samtidig er produktionsanlægget blevet moderniseret efter alle kunstens regler, så familien er vitterligt gået all in.

Det er den unge og særdeles lovende winemaker Cyril Chamontin, der står i spidsen for tryllerierne, der som oftes inkluderer flere forskellige druetyper i samme vin. Syrah, Grenache, Malbec, Cabernet Sauvignon, Carignan, Mourvèdre, Cinsault, Chardonnay og Sauvignon Blanc udgør strengene.

De bedste af vinene fra La Negly har fået flere af verdens førende vinanmeldere til at revidere deres opfattelse af, hvad Languedoc kan. Her er vi helt velfortjent oppe i toppen af diverse ratings – eksempelvis hev Clos des Truffiers i 2001 de maksimale 100 points ud af Parker. Ser man på de øvrige vine fra La Negly, så kommer de med et forhold mellem pris og kvalitet, man som vindrikker kun kan juble over.  Ikke mindst deres rosévine er en stadig kilde til stor begejstring. Så snyd ikke dig selv for de her sydfranske perler, der om nogen er med til at løfte Languedoc til nye højder.