Chateau de la Negly La Côte 2019 75CL

139,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 119,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4380
139,00 Inkl. moms:
6 4380
139,00 Inkl. moms:
119,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Volume
Frankrig Rød Languedoc-Roussillon La Clape Château de la Negly 2019 75CL
92 Robert Parker

Der kan gå meget lang tid imellem man falder over en vin, der byder på samme høje kvalitet til prisen, som La Côte gør. Her får du for meget få penge et klart indtryk af, hvor overraskende meget Languedoc har at byde på i dag.

Winemaker Cyril Chamontin skruer den sammen af 40% Grenache, 30% Syrah og 30% Carignan. Vinifikation og modning sker traditionen tro på rustfri stål og beton, der sørger for at bevare vinens frugt og charmerende karakter.

Stik snuden i glasset og du kommer straks til at tænke på brombær, mørke kirsebær, peber, Provence-krydderier, oliventapenade og læder. Smagen gentager mange af duftens noter og kommer med en ganske svag sødme plus en finish, du normalt aldrig får i en vin til de her penge. På toppen nu og de næste 4-5 år.

Robert Parker
The 2016 La Clape La Cote has outstanding potential and is another beautifully concentrated red from this team that holds onto a sense of purity and elegance. Black cherries, currants, peppery spice and leather all flow to an inky colored, full-bodied and balanced 2016 that’s going to drink nicely for 4-5 years. I suspect it will be a terrific value. The blend is 40% Grenache and 30% each of Syrah and Carignan.

Der er blevet dyrket og produceret vin i Languedoc i flere århundreder - eksempelvis går Chateau La Negly helt tilbage til 1773. Netop La Negly regnes for et af de absolut domainer i Languedoc efter de i starten af 1990’erne begyndte at producere vin selv i stedet for at sælge alle druer til det lokale kooperativ.

Det er familien Rosset, som i mange år har ejet La Negly. Domainet ligger på La Clape halvøen lige ud til Middelhavet og det var den nuværende ejer Jean Paux-Rosset, som satte forvandlingen i gang. I dag satses der på markant lavere udbytter, men med meget højere kvalitet – dette i skarp kontrast til mange andre producenter i Languedoc, som traditionen tro kører med maksimale udbytter med henblik på enkle landvine. Dem skal der også være plads til, men La Negly har valgt at få det absolut maksimale ud af terroiret og det skal de have tak for.

Jorden er ekstraordinær kalkholdig på domainets marker og takket være eksperthjælp fra stjerneønologen Claude Gros har man virkelig fået skabt et fantastisk fundament for glimrende vine – både røde, hvide og rosé. Der arbejdes minutiøst i markerne og al høst foregår ved håndkraft … som oftest om natten for at bevare så meget af druernes friskhed som muligt. Samtidig er produktionsanlægget blevet moderniseret efter alle kunstens regler, så familien er vitterligt gået all in.

Det er den unge og særdeles lovende winemaker Cyril Chamontin, der står i spidsen for tryllerierne, der som oftes inkluderer flere forskellige druetyper i samme vin. Syrah, Grenache, Malbec, Cabernet Sauvignon, Carignan, Mourvèdre, Cinsault, Chardonnay og Sauvignon Blanc udgør strengene.

De bedste af vinene fra La Negly har fået flere af verdens førende vinanmeldere til at revidere deres opfattelse af, hvad Languedoc kan. Her er vi helt velfortjent oppe i toppen af diverse ratings – eksempelvis hev Clos des Truffiers i 2001 de maksimale 100 points ud af Parker. Ser man på de øvrige vine fra La Negly, så kommer de med et forhold mellem pris og kvalitet, man som vindrikker kun kan juble over.  Ikke mindst deres rosévine er en stadig kilde til stor begejstring. Så snyd ikke dig selv for de her sydfranske perler, der om nogen er med til at løfte Languedoc til nye højder.