Chateau Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé de Graves 2014

395,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bordeaux Château Carbonnieux 2014 Pessac-Leognan 75CL
92 Robert Parker
Testvinder Berlingske
★★★★★(★) Berlingske

Château Carbonnieux hvid er en legendarisk vin. Jordbunden er præget af ler kalksten og giver noget af den bedste value i Pessac-Leacuteognan Appellation. Når vinen er ung fremstår Carbonnieux dejligt forfriskende og ren med en frugt –og blomsteragtig intensitet. Når de er mere modne udvikles antydninger af tørrede og kandiserede frugter. Semillon føjer struktur til vinen mens Sauvignon druerne giver rundhed og volumen på ganen.

75% Sauvignon Blanc, 25% Semillon

Chateau Carbonnieux er et af de største slotte i Pessac-Leognan både i areal og i mængden af flasker der bliver produceret. På trods af det holder Ch. Carbonnieux stadig et meget højt niveau og er et af foregangs slottene i Pessac-Leognan.
Chateau’et har været i Perrin familiens eje siden 1958.I dag er det den meget anerkendte ønolog Denis Dubourdieu der er ”bagmanden” på Carbonnieux. Han har siden midten af 80'erne arbejdet som rådgiver på slottet og har formået at få både deres røde- og hvidvine op på et højt kvalitetsniveau. Ud over at være tilknytte Carbonnieux, forsker og underviser Denis også på vin instituttet i Bordeaux. I dag er Cabonnieux også anerkendt for at være et af de førende slotte i Pessac-Léognan. 

Robert Parker
The 2014 Carbonnieux Blanc has a detailed and vivacious bouquet offering attractive blackcurrant leaf and citrus aromas, hints of almond and white chocolate just tucked in nicely below the surface. The palate is well balanced with a slice of bitter lemon on the entry. This is a little more piercing in the mouth compared to its peers, as such, it would shine when partnered with shellfish or even hard cheese, rather than a white Pessac-Léognan to serve on its own. Still, a great job here this year.

Leveres i original trækasse ved 12 fl.