Chateau Carbonnieux Blanc Grand Cru Classé de Graves 2012

349,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: Ikke på lager

Land Vintype Region Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Hvid Bordeaux Château Carbonnieux 2012 Pessac-Leognan 75CL
90-92 Robert Parker
91 WineEnthusiast

Château Carbonnieux hvid er en legendarisk vin. Jordbunden er præget af ler kalksten og giver noget af den bedste value i Pessac-Leacuteognan Appellation. Når vinen er ung fremstår Carbonnieux dejligt forfriskende og ren med en frugt –og blomsteragtig intensitet. Når de er mere modne udvikles antydninger af tørrede og kandiserede frugter. Semillon føjer struktur til vinen mens Sauvignon druerne giver rundhed og volumen på ganen.

75% Sauvignon Blanc, 25% Semillon

Chateau Carbonnieux er et af de største slotte i Pessac-Leognan både i areal og i mængden af flasker der bliver produceret. På trods af det holder Ch. Carbonnieux stadig et meget højt niveau og er et af foregangs slottene i Pessac-Leognan.
Chateau’et har været i Perrin familiens eje siden 1958.I dag er det den meget anerkendte ønolog Denis Dubourdieu der er ”bagmanden” på Carbonnieux. Han har siden midten af 80'erne arbejdet som rådgiver på slottet og har formået at få både deres røde- og hvidvine op på et højt kvalitetsniveau. Ud over at være tilknytte Carbonnieux, forsker og underviser Denis også på vin instituttet i Bordeaux. I dag er Cabonnieux også anerkendt for at være et af de førende slotte i Pessac-Léognan. 

Robert Parker
Another full-throttle 2012 dry white, this 2012 offers lots of honeysuckle notes as well as a full-bodied mouthfeel and beautiful purity, elegance and length. Lemon zest, grapefruit and subtle wood characteristics are found in both the aromatic and flavor profiles. Drink this stunning Pessac-Leognan over the next 6-10 years.

Leveres i original trækasse ved 6 fl.