Château Branaire-Ducru 2003 - magnum

Robert Parker: 95PProprietor Patrick Maroteaux, president of Unions des Grands Crus Classes, is pulling out...

Robert Parker: 95P
Proprietor Patrick Maroteaux, president of Unions des Grands Crus Classes, is pulling out all the stops to make Branaire as alluring as several of the Leovilles and Ducru Beaucaillou. 2003 and 2004 may be the finest back-to-back vintages ever produced at Branaire. Even better than the 1982, the profound 2003 Branaire Ducru boasts a saturated plum/purple color as well as an extraordinarily complex nose of black currants, blackberries, espresso roast, white chocolate, minerals, and truffles. It displays amazing freshness and definition for such a complex, complete, and full-bodied wine. A brilliant effort in the vintage, it will undoubtedly close down in several years and need more time, but perhaps its low acidity and huge, extravagant fruit-forwardness will keep it drinking well over the next two decades. A brilliant wine!

Château Branaire-Ducru er beliggende i hjertet af Medoc, mellem Margaux og Pauillac i det sydøstlige hjørne af Saint-Julien. Patrick Maroteaux og hans familie faldt for vingården i 1988. Her opdagede de det store potentiale ved vingården og dens fantastiske terroir. De besluttede at skrive et nyt kapitel i historien om denne fjerde Grand Cru Classé i 1855, og gik i gang med en massiv renovering, der involverede alle de komponenter, der bidrager til produktionen af god vin: vinstokke, kældre, samt selve slottet, som er den mest synlige repræsentation af domænet. Patrick Maroteaux blev også ambassadør for Bordeaux og Branaire-Ducru, der ledede Union des Grands Crus de Bordeaux fra 2000 til 2008 og Saint-Julien-betegnelsen fra 2004 til 2017. Sønnen François-Xavier Maroteaux, overtog forvaltningen af godset i 2017, hvor han siden da har bestræbt sig på at bringe det fulde potentiale fra det udsøgte terroir til livs.
Vingården består af omkring femten forskellige mikro-terroirs og dækker 60 ha., der strækker sig fra øst til vest. Fra toppen af vinslottes bakker, kaldet "høje", er der udsigt til den Girondes smukke flodmunding, lokalt omtalt som "floden". Vinstokkenes gennemsnitsalder er 35 år, og de vokser i en blanding af grus og småsten. Denne terroir er en af de varmeste i regionen, og som et resultat af den intense varme i vinstokkenes mikroklima, opnår Cabernet Sauvignon-druerne perfekt modning, mens Merlot trives på lerbed. Cabernet Sauvignon udgør med 65%, størstedelen af vinstokkene. Det er virkelig en stjernesort, der bidrager med flere lag, struktur og stor tilstedeværelse i ganen, mens den forbliver frisk og frugtagtig med en intens vifte af aromaer. 28% af vinstokke er Merlot, som er den gode ledsager, der gør Château Branaire-Ducrus vine runde og smidige. 3% består af Cabernet Franc, som bygger på vinens blomsternoter. Og sidst, men ikke mindst, tilføjer 4% af Petit Verdot, den karakteristiske Medoc -sort, krydrede hints til deres fineste blandinger.
Som mange andre Bordeauxelskere, så er Robert Parker også fan og skriver; "Excellent, should be upgraded to a 3. Cru" og han tilføjer endda at Branaire-Ducru i topårgange kan være lige så god som 1. Cru’erne.

Château Branaire-Ducru laver vine som er kendt for en elegant parfumeret stil med stor personlighed, dybde og kompleksitet. Vinen svulmer af klasse og elegance og byder på masser af kompleksitet og finesse i en meget lækker fløjlsblød struktur. Velbekomme!

Faktablad
Volume150CL
LandFrankrig
RegionBordeaux
Producent Château Branaire-Ducru
DistriktSaint-Julien
Årgang2003
DruerCabernet Franc
KategoriRød
Robert Parker95