Chanin Zotovich Vineyard Pinot Noir 2019

549,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin 2019 Santa Barbara County 75CL
93 Vinous
93 Jeb Donnuck

Rund og blød Pinot Noir fra Zotovich Vineyard, der ligger i Santa Barbara County – nærmere bestemt Santa Rita Hills. Winemaker Gavin Chanin arbejdede første gang med druer fra denne mark i 2012 og har holdt et imponerende niveau hele vejen.

Der bliver høstet og sorteret ved håndkraft, før de fleste klaser afstilkes inden presning. Vinen har fået lov at modne hele 17 måneder på franske egefade, hvoraf 15% var helt nye. Ud kommer en vin i fineste balance og med 7-8 fremragende år foran sig.

Den intense duft domineres af mørke kirsebær, tørrede tranebær, saltet flæsk, røg, roser og violer. Den elegante smag kommer især med blommer, mørke kirsebær, hindbær, mynte, kanel og lette strejf af lakrids. Virkelig en ener i Chanins line-up.

Vinous
The 2019 Pinot Noir Zotovich Vineyard is gorgeous. Pliant and creamy, with striking aromatics, the Zotovich Pinot is a real charmer. Orange peel, mint, sweet red cherry, rose petal and exotic spice nuances are all laced together in this mid-weight, sensual Pinot from Gavin's Chanin.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.