Chanin Wine Company Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir 2015 0,75

559,00 før pris Inkl. moms Fra 449,00

Lagerstatus: Ikke på lager

Ved køb afVarenrStk pris
14676
559,00 Inkl. moms:
64676
559,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
95Vinous
94Robert Parker
94International Wine Report
96Gastro

Vinous 95P
The 2015 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is bold and racy, but also shows a good bit of freshness. Dark cherry, plum, lavender, mint, violet and sweet spices are front and center. Pliant and ripe, but with good supporting energy, the 2015 is all about balance. Today, it is a bit tightly wound. Give it a few years to be at its best.

Robert Parker 94P
Pale ruby-purple in color, the 2015 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard gives notes of fragrant roses, black tea, crushed red currants and fallen leaves with a touch of cinnamon stick. The structure is beautifully seamless with exquisitely fine-grained tannins framing the delicate fruit intensity with true grace and it finishes with compelling mineral notes.

Gastro 96P
Gavin Chanin har været min californiske Pinot-helt, siden jeg mødte ham i København og fik sat ansigt på statens pt. mest balancerede pinot'er - og chardonnayer for den sags skyld. Chanin står først og fremmest for pragmatisme og tilpasning til årgangen. Han har ingen dogmer, andre end perfekt modne druer, som han så vurderer som modne før mange andre. - selvfølgelig fordihan plejer og 'træner' sine stokke, så frugtens modning sker ad samme som i Europa. Her fra de historiske stokke i Sanford & Benedict-marken, 15% ny eg og nul omstilkninger. Dragende intense kirsebær og tranebær, savsmuld fra mahogni, silkeagtig viskositet, syredrevet, nuvel, men med betydelig rigdom. Rousseau på Californisk......
René Langdahl Jørgensen/Gastro

916 cases.

Med en fortid hos Au Bon Climat og Qupe, hvor Gavin Chanin var assisterende winemaker under Jim Clarendon og Bob Lindquist, har han fået de optimale betingelser for at skabe verdensklassevin. Han fokuserer 100% på Santa Barbara County og søger kompromisløst markens evne til at tale sit DNA. Fokus er på Chardonnay samt Pinot noir, som begge lukrerer på køligt beliggende marker tæt på havet. Ingen tvivl om, at Gavin Chanin har været med til at revolutionere opfattelsen af californisk chardonnay og pinot noir. 

Gavin Chanins vine har en luftighed/eleganthed meget få californiere kan følge. Alkoholen er "europæisk" begrænset, fadmængden moderat, mens frugten er liflig og pakkes fint ind i god syre/tannin. Målet er at fremhæve balance, finesse samt kompleksitet hvilket hans vine til fulde illustrerer. Han er helt med på den gamle europæiske linie, at druerne ikke skal være som spisedruer ved plukningen som andre ellers praktiserer i området, men gerne må have bid, tørhed og karakter. Absolut en af årsagerne til Chanins friske, dansende og stadig gavmildt komplekse stil - både for hvid og rød. En anden årsag er hans lave sulfitering - chardonnayerne gærer 3, 4, ...8 dage i træfadene.

Samtlige etiketter er tegnet af Gavin....