Chanin Wine Company Sanford & Benedict Vineyard Pinot Noir 2015 0,75

595,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 449,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4676
595,00 Inkl. moms:
6 4676
595,00 Inkl. moms:
499,00 Inkl. moms:
12 4676
595,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin Wine 2015 Santa Barbara County 750
95 Vinous
94 Robert Parker
94 International Wine Report
96 Gastro
* * * * * * Testvinder Gastro

Klimaet er køligt og jorden er rig på kalksten, så 50 år gamle Sanford & Benedict Vineyard giver ideelle betingelser for at skabe førsteklasses Pinot Noir. Det gør Gavin Chanin i dén grad og vi kan ikke anbefale den nok!

I 2015-årgangen hed det 15% ny eg og ingen omstilkninger. Med andre ord … ikke så meget fis og ballade. Og det virker bare.

Næsen melder om brombær, kirsebær, roser, sort te, roser, lavendler og strejf af kanel. I munden går de kirsebærrene igen sammen med tranebær, blommer, knuste ribs plus mint og krydderier. Det hele bindes så elegant sammen af en fin syre og en lang mineralsk finish.

Helt genial nu og de næste 10 års tid.

Vinous 95P
The 2015 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard is bold and racy, but also shows a good bit of freshness. Dark cherry, plum, lavender, mint, violet and sweet spices are front and center. Pliant and ripe, but with good supporting energy, the 2015 is all about balance. Today, it is a bit tightly wound. Give it a few years to be at its best.

Robert Parker 94P
Pale ruby-purple in color, the 2015 Pinot Noir Sanford & Benedict Vineyard gives notes of fragrant roses, black tea, crushed red currants and fallen leaves with a touch of cinnamon stick. The structure is beautifully seamless with exquisitely fine-grained tannins framing the delicate fruit intensity with true grace and it finishes with compelling mineral notes.

Gastro 96P
Gavin Chanin har været min californiske Pinot-helt, siden jeg mødte ham i København og fik sat ansigt på statens pt. mest balancerede pinot'er - og chardonnayer for den sags skyld. Chanin står først og fremmest for pragmatisme og tilpasning til årgangen. Han har ingen dogmer, andre end perfekt modne druer, som han så vurderer som modne før mange andre. - selvfølgelig fordi han plejer og 'træner' sine stokke, så frugtens modning sker ad samme vej som i Europa. Her fra de historiske stokke i Sanford & Benedict-marken, 15% ny eg og nul omstilkninger. Dragende intense kirsebær og tranebær, savsmuld fra mahogni, silkeagtig viskositet, syredrevet, nuvel, men med betydelig rigdom.

Rousseau på Californisk......
René Langdahl Jørgensen/Gastro

916 cases.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.