Chanin Wine Company Sanford & Benedict Vineyard Chardonnay 2017 75CL

499,00 pris ved 1. stk Inkl. moms pris fra 399,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 4344
499,00 Inkl. moms:
6 4344
499,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
12 4344
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Hvid California Central Coast Chanin Wine 2017 Santa Barbara County 750
93 Robert Parker
93 Vinous
94 Jeb Dunnuck
* * * * * Berlingske

Gavin Chanin kommer her med en mineralsk og intens Chardonnay fra de ældste stokke på Sanford & Benedict Vineyard, som blev beplantet tilbage i 1971 og er toppen af poppen i Santa Barbara County.

Efter munter presning lå vinen sammen med kvaset på franske egefade i 15 måneder. Derefter over på flaske uden at blive filtreret. 

Duften kommer svævende med friske æbler, pærer, ananas, popcorn med smør og strøget tændstik. Så er turen kommet til smagen, der serverer bagte æbler, cantaloupe melon, hyldeblomst, citrus, mandler og lette strejf af vanilje. Ren og skær klasse.

Vi er big time fans af alle Gavins Chardonnay-tryllerier og vi må bare sige at Chanin holder niveauet også i 2017-årgangen. Smag den!

268 kasser produceret.
 
Berlingske
Slank og meget elegant chardonnay med en flot renhed og et knivskarpt syrebid. Oser af ananas, grapefrugt, et snift af smør og fad. Afsluttes af en lille saltet mineralitet.  


Robert Parker

From vines planted in the early 1970s, the 2017 Chardonnay Sanford & Benedict Vineyard has a youthfully restrained nose, slowly opening to toasted hazelnut, gunflint and stone with ripe white peach, red apple skin, citrus peel, pastry crust and baker's yeast hints. Light to medium-bodied with a silky, creamy texture, it has a great core of nuanced fruits with juicy acidity and a long, spicy, textured finish. 268 cases produced.

Jeb Dunnuck
Lastly, the 2017 Chardonnay Sanford & Benedict comes from a Grand Cru site in the Sta. Rita Hills and spent 15 months in 15% new French oak. More classic apple and caramelized stone fruits, white flowers, crushed rocks, and spice emerge from this beauty and it's supple, layered, and balanced on the palate, with both richness and freshness. It's already drinking beautifully but has the balance and class to keep for 8-10 years, if not longer, in cool cellars.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.