Chanin Wine Company Duvarita Vineyard Pinot Noir 2014 0,75

499,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
93Galloni
92Robert Parker

Vinous 93P
Game, smoke, licorice, herbs, earthiness, tobacco and dried flowers are some of the signatures in the 2014 Pinot Noir Duvarita Vineyard. This cold microclimate and sandy soils yields a distinctive style of Pinot with expressive savory characteristics and mid-weight structure, qualities that are accentuated by the inclusion of 15% whole clusters.

Robert Parker 92P
Autumn leaves, savory spice, sweet cherry and dried flower aromas and flavors all show in the light ruby colored 2014 Pinot Noir Duvarita Vineyard. This medium-bodied, silky, elegant Pinot Noir has no hard edges, impeccable balance and a great finish. This comes from a cool site located just outside of Lompoc, on the western edge of the Sta. Rita Hills, where the soils are mostly sandy loam. It spent 12 months in 20% new French oak prior to bottling.

Med en fortid hos Au Bon Climat og Qupe, hvor Gavin Chanin var assisterende winemaker under Jim Clarendon og Bob Lindquist, har han fået de optimale betingelser for at skabe verdensklassevin. Han fokuserer 100% på Santa Barbara County og søger kompromisløst markens evne til at tale sit DNA. Fokus er på Chardonnay samt Pinot noir, som begge lukrerer på køligt beliggende marker tæt på havet. Ingen tvivl om, at Gavin Chanin har været med til at revolutionere opfattelsen af californisk chardonnay og pinot noir. 

Gavin Chanins vine har en luftighed/eleganthed meget få californiere kan følge. Alkoholen er "europæisk" begrænset, fadmængden moderat, mens frugten er liflig og pakkes fint ind i god syre/tannin. Målet er at fremhæve balance, finesse samt kompleksitet hvilket hans vine til fulde illustrerer. Han er helt med på den gamle europæiske linie, at druerne ikke skal være som spisedruer ved plukningen som andre ellers praktiserer i området, men gerne må have bid, tørhed og karakter. Absolut en af årsagerne til Chanins friske, dansende og stadig gavmildt komplekse stil - både for hvid og rød. En anden årsag er hans lave sulfitering - chardonnayerne gærer 3, 4, ...8 dage i træfadene.

Samtlige etiketter er malet af Gavin....