Chanin Wine Company Duvarita Vineyard Pinot Noir 2014 0,75

499,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin Wine 2014 Santa Barbara County 750
93 Galloni
92 Robert Parker

Duvarita Vineyard blev plantet i 2000 i det kølige område af Santa Rita Hills, hvor jorden er mere sandet end normalt. Pinot Noir får her et særligt mineralsk udtryk, som winemaker Gavin Chanin er en mester i at få frem.

Han valgte i 2014-årgangen at presse 15% af klaserne uden at afstilke. Vinen blev modnet i 12 måneder på franske egefade, hvoraf 20% var nye … og derefter var det over på flaske uden filtrering.

Duften vækker billeder af røde kirsebær, appelsinskræl, vildtkød, lakrids, tobak og tørrede blomster. Smagen supplerer de røde kirsebær med tranebær, appelsin, røg og antydningen af mint. Masser af liv og glade dage i den her – men uden at det bliver et ukontrolleret abegilde.

På toppen nu og de næste 10 års tid.

Vinous 93P
Game, smoke, licorice, herbs, earthiness, tobacco and dried flowers are some of the signatures in the 2014 Pinot Noir Duvarita Vineyard. This cold microclimate and sandy soils yields a distinctive style of Pinot with expressive savory characteristics and mid-weight structure, qualities that are accentuated by the inclusion of 15% whole clusters.

Robert Parker 92P
Autumn leaves, savory spice, sweet cherry and dried flower aromas and flavors all show in the light ruby colored 2014 Pinot Noir Duvarita Vineyard. This medium-bodied, silky, elegant Pinot Noir has no hard edges, impeccable balance and a great finish. This comes from a cool site located just outside of Lompoc, on the western edge of the Sta. Rita Hills, where the soils are mostly sandy loam. It spent 12 months in 20% new French oak prior to bottling.

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.