Chanin Bien Nacido Vineyard Pinot Noir 2016

499,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 12 stk. 399,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2661
499,00 Inkl. moms:
6 2661
499,00 Inkl. moms:
449,00 Inkl. moms:
12 2661
499,00 Inkl. moms:
399,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
USA Rød California Central Coast Chanin 2016 Santa Barbara County 75CL
95 Jeb Dunnuck
93 Vinous

Karakterfuld og mega elegant Pinot Noir fra tæt på 50 år gamle stokke stående på en af Santa Barbaras bedste vinmarker – Bien Nacido Vineyard. Her er jorden ekstra rig på kalksten, som vi kender det fra Bourgogne, så Pinot Noir har en fest her.

Efter presning og fermentering valgte winemaker Gavin Chanin at lade vinen finde sig selv i 14 måneder på franske egefade. Og det skal den unge mand have tak for.

Duften nærmest danser op af glasset – røde kirsebær, hindbær, granatæble, lavendel, rosenblade og mørk jord. Silkeblød i munden og med klare noter af kirsebær, blodappelsin, eksotiske krydderier og mod slutningen lidt frisk mint.

Vi var forbi Gavin for at smage den, da den endnu var meget ung. Allerede dér måtte man lette på kasketten. Men den holder uden tvivl niveauet de næste 10 år. 

Jeb Dunnuck
Aged 17 months in 15% new oak, the 2016 Pinot Noir Bien Nacido Vineyard shows the more mineral, seaside, marine-influenced style of this vineyard beautifully. Black cherries raspberries, crushed rocks, spice box, and tons of salty minerality all flow to a tight, vibrant Pinot Noir that still shows the purity, balance, and suppleness that makes this vintage so special. It's a beautiful wine that has both nuance and intensity.
 

Californisk vin har sine store pionerer såsom Mondavi, Shafer, Josh Jensen (Calera), Forman, og Kongsgaard. Men den har også sine kometer … og her er Gavin Chanin i de flestes øjne den absolut mest lysende. Og når man af Forbes Magazine tidligere er blevet nævnt sammen med eksempelvis Mark Zuckerberg, som en af de mest lovende amerikanere under 30, så har man nok et eller andet at komme med.  

Han har arbejdet med vin siden han var teenager og da han læste på UCLA, pjækkede han hvert efterår for at være med til at høste og har også arbejdet i vinmarker i Sydafrika og New Zealand. Hjemme i Californien blev han assistant winemaker hos Au Bon Climat og Qupe, hvor han kom under vingerne på så store navne som Jim Clendenen og Bob Lindquist. Her sugede han hver dag ny viden til sig og vidste mere end de fleste, da han stadig meget ung, startede for sig selv i 2007.

Chanin fokuserer 100% på Santa Barbara County og i bedste Bourgogne-stil ligger fokus på Pinot Noir og Chardonnay. Druerne kommer fra køligt beliggende marker tæt på havet, hvor jorden er rig på kalksten og sand.

Han er big time pragmatiker og hvorfor også have en masse dogmer, når to år aldrig er ens? Det hele handler jo om at lade markerne udtrykke sig og skabe perfekt modnede druer. Men hvornår er de så dét?

Her har Gavin Chanin klart været med til at revolutionere opfattelsen af califonisk Chardonnay og Pinot Noir. For han høster tidligere end mange andre, hvilket er med til at skabe hans meget mineralske og elegante stil. Høstes der først senere, hvor druerne er blevet til spisedruer, går man efter maksimal power, som dog ofte kommer til at fremstå nærmest svulstig. Og det er slet ikke Chanin.

I Chanins vine er alkoholen holdt på Bourgogne-niveau og mængden af nye fade begrænset på et moderat niveau. Målet er at fremhæve balance, finesse og kompleksitet … og holde frugten liflig holdt sammen af en fin syre.

Vi er ganske stolte af at kunne tilbyde dig hele Gavin Chanins line-up – både Pinot Noir og Chardonnay. Hans fanskare blandt anmeldere og vinelskere vokser hver aften, så giv dem klart et skud! Og hold øje med hvornår vi næste gang har ham i København. Han er en fed fyr og smagningerne er alt andet end kedelige – ikke mindst på grund af hans vin. Og når man så samtidig bliver kaldt Armand Rousseau i Californien af René Langdahl fra Gastro kan man næsten ikke ønske sig mere….

Samtlige etiketter er malet af Gavin Chanin.