Champagne Pommery Cuvée Louise Brut 2002

Som en hyldest til Louise Pommery har Pommery siden 1979 lavet denne stærkt efterspurgte, rene og uhyre mineralske luksuscuvée af en Champagne. Vinen kommer udelukkende fra særligt udvalgte plots på eftertragtede Grand Cru-marker i Avize, Cramant and Ay med en blanding af primært Chardonnay og en mindre del Pinot Noir og Pinot Meunier.

Cuvée Louise 2002 er nærmest et signatureksempel på en righoldig prestigecuvée, der med sin forholdsvis lave dosage, syngende syre og særdeles udtalte mineralitet forekommer ekstremt fokuseret. Louise står strågul i glasset med intense, elegante aromaer af citrus, hvide blomster, nødder, stenfrugter og kalk.

Fokuseret og spændstigt folder den sig for alvor ud i smagen, hvor frugten, den levende syre og den lange, skarpt mineralske eftersmag på smuk vis forenes i denne superbe Champagne-oplevelse.

Pommery er et af de kendte, historiske Champagnehuse, der i mere end 150 år har lavet kvalitets-Champagne fra det yderst smukke La Maison Pommery i Reims. Pommerys udvikling tog for alvor fart, da Louise Pommery efter sin mands død, valgte at sælge virksomhedens uldforretning for udelukkende at satse på Champagne. Siden da har Pommery vokset sig større og større - og har i dag hele 296 hektar, og er dermed den største vingård i Champagneregionen. Huset har ejerskab på en lang række af de kendte Grand Cru-marker – eksempelvis: Aÿ, Verzenay, Bouzy, Avize, Mailly-en-Champagne, Sillery og Cramant, hvor de producerer en bred vifte af deres Champagne fra.

På trods af Pommerys størrelse, er domænet i modsætning til de fleste andre helt store Champagnehuse stadig familieejet. Når det så er sagt, var Pommery i perioden fra 1990-2002 ejet af LVMH-gruppen, som solgte det til den nuværende ejer - belgiske, Vranken, som også står bag Heidsieck og Charles Lafitte.

Pommery har altid fokuseret på at kombinere tradition med produktudvikling. Den mest revolutionerende udvikling, som Pommery kan tage kredit for, var, da de i 1874 var det første vinhus til at lancere den tørre Champagneudgave (Brut), som alle andre producenter i dag har fulgt trop med, og som hele regionen i dag er så berømte for.

Siden 2017 har unge Clément Pierlot haft titlen som kældermester, efter at den mangeårige kældermester, Thierry Gasco, først blev ansvarlig for Vrankens aktiviteter i Californien og England, og sidenhen gik på pension. Clément Pierlot er den tiende kældermester hos Pommery. Han er en yderst passioneret mand med en moderne vision for ønologien og vinproduktionen.

Champagnen gennemgår en lang rejse, før den når sit fulde potentiale. Års lagring i kælderen er nødvendig for at aromaerne kan udvikle sig fuldt ud. Det sker dybt nede i kælderen, hvor der er de bedste betingelser for denne udvikling. Med en konstant temperatur på 10 grader, opnås den ideelle skumudvikling, og vinen lagres perfekt. Vinen gennemgår to gæringsprocesser. Efter at have indtaget alt sukkeret for at producere boblerne, lægger gæren sig langs siden af flasken. Det er dette gærsediment, der ved kontakt med vinen, giver den sin bouquet og rige aromaer.

Som en hyldest til Louise Pommery har Pommery siden 1979 lavet denne stærkt efterspurgte, rene og uhyre mineralske luksuscuvée af en Champagne. Vinen kommer udelukkende fra særligt udvalgte plots på eftertragtede Grand Cru-marker i Avize, Cramant and Ay med en blanding af primært Chardonnay og en mindre del Pinot Noir og Pinot Meunier.

Cuvée Louise 2002 er nærmest et signatureksempel på en righoldig prestigecuvée, der med sin forholdsvis lave dosage, syngende syre og særdeles udtalte mineralitet forekommer ekstremt fokuseret. Louise står strågul i glasset med intense, elegante aromaer af citrus, hvide blomster, nødder, stenfrugter og kalk.

Fokuseret og spændstigt folder den sig for alvor ud i smagen, hvor frugten, den levende syre og den lange, skarpt mineralske eftersmag på smuk vis forenes i denne superbe Champagne-oplevelse.

Pommery er et af de kendte, historiske Champagnehuse, der i mere end 150 år har lavet kvalitets-Champagne fra det yderst smukke La Maison Pommery i Reims. Pommerys udvikling tog for alvor fart, da Louise Pommery efter sin mands død, valgte at sælge virksomhedens uldforretning for udelukkende at satse på Champagne. Siden da har Pommery vokset sig større og større - og har i dag hele 296 hektar, og er dermed den største vingård i Champagneregionen. Huset har ejerskab på en lang række af de kendte Grand Cru-marker – eksempelvis: Aÿ, Verzenay, Bouzy, Avize, Mailly-en-Champagne, Sillery og Cramant, hvor de producerer en bred vifte af deres Champagne fra.

På trods af Pommerys størrelse, er domænet i modsætning til de fleste andre helt store Champagnehuse stadig familieejet. Når det så er sagt, var Pommery i perioden fra 1990-2002 ejet af LVMH-gruppen, som solgte det til den nuværende ejer - belgiske, Vranken, som også står bag Heidsieck og Charles Lafitte.

Pommery har altid fokuseret på at kombinere tradition med produktudvikling. Den mest revolutionerende udvikling, som Pommery kan tage kredit for, var, da de i 1874 var det første vinhus til at lancere den tørre Champagneudgave (Brut), som alle andre producenter i dag har fulgt trop med, og som hele regionen i dag er så berømte for.

Siden 2017 har unge Clément Pierlot haft titlen som kældermester, efter at den mangeårige kældermester, Thierry Gasco, først blev ansvarlig for Vrankens aktiviteter i Californien og England, og sidenhen gik på pension. Clément Pierlot er den tiende kældermester hos Pommery. Han er en yderst passioneret mand med en moderne vision for ønologien og vinproduktionen.

Champagnen gennemgår en lang rejse, før den når sit fulde potentiale. Års lagring i kælderen er nødvendig for at aromaerne kan udvikle sig fuldt ud. Det sker dybt nede i kælderen, hvor der er de bedste betingelser for denne udvikling. Med en konstant temperatur på 10 grader, opnås den ideelle skumudvikling, og vinen lagres perfekt. Vinen gennemgår to gæringsprocesser. Efter at have indtaget alt sukkeret for at producere boblerne, lægger gæren sig langs siden af flasken. Det er dette gærsediment, der ved kontakt med vinen, giver den sin bouquet og rige aromaer.

Faktablad
LandFrankrig
Producent Pommery
RegionChampagne
Sub RegionCote des Blancs
DistriktReims
Årgang2002
Volume75CL
DruerChardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
KategoriChampagne
KollitypeOCC

Robert Parker
The 2002 Cuvée Louise Brut is dressed in an intense citrus colored robe and offers – as if it was a Pfalz Riesling – ripe yellow fruit aromas of pineapples, oranges and ripe peaches along with noble yeasty layers in the background. Full-bodied, rich and fresh on the palate, Madame Louise is a firm and almost mineral structured, persistent Champagne of complexity, finishing with a refreshing citric aroma as well as a stimulating salinity and purity. Good length and balance.

James Suckling
A beautifully seductive and creamy nose with plenty of honey and clotted cream across lemon and grapefruit. Some white peach too, really alluring. The palate's nicely orchestrated and balanced; it builds in stages and delivers pithy lemon and grapefruit flavor amid assertive driving acidity, good depth and concentration. Another great '02. Drink now or in five or more years.