Champagne Pierre Moncuit Hugues de Coulmet Blanc de Blancs Demi Sec Champagne Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger

349,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 279,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6974
349,00 Inkl. moms:
6 6974
349,00 Inkl. moms:
279,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Cote des Blancs Pierre Moncuit NV Le Mesnil-sur-Oger 75CL

Foruroligende let drikkelig basis cuvée fra winemaker Nicole Moncuit. Hun kører her ren Chardonnay fra egne parceller i Sézanne, hvor jordens høje indhold af sand og kalk er med til at give den sit imødekommende væsen.

Nicole Moncuit lader den modne i 20 måneder før degorgering. Vi er ude i et restsukkerindhold på 39g/l, så vi er i den lavere ende af sødme inden for demi-sec, der bevæger sig inden for 32 til 50g/l.

Stik næsen i glasset og bliv mødt med en mild og behagelig duft af kvæder, gule æbler og citrus. Den milde og super elegante smag gentager duftens noter på bedste vis uden på nogen måde at fremstå overdreven sød. Helt genial bare at sidde og nyde uden noget.

Man kan virkelig finde guld blandt mindre Champagne-huse, hvor kvaliteten langt overstiger kendskabet. Et lysende eksempel er huset Pierre Moncuilt, som har produceret Champagne i 130 år på druer fra egen Grand Cru mark i Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs. Man fokuserer primært på Blanc de Blans … altså ren Chardonnay … og det gør man ganske forrygende.  

Da vi smagte dem første gang, måtte vi lige pudse brillerne og kigge på prisen igen. For det er ikke hver dag, man kan få fingre i Grand Cru Champagne til de her penge. I forhold til kvalitet op mod pris er der virkelig noget at komme efter her. En af forklaringerne til kvaliteten ligger i stokkenes alder. I Champagne holder stokkene normalt 25 år, før man helt rutinemæssigt planter nye. Men hos Pierre Moncuit kører man med stokke, som i snit har haft rødderne godt nede i den kalkholdige jord i 30 år. Det giver en fabelagtigt mineralitet og syrebalance, man kun kan klappe ad.

I dag er det Nicole og Yves Moncuilt som er ved roret. De tog over fra deres far Pierre helt tilbage i 1977 og er oldebørn af grundlæggeren. Nicole har ansvaret for dyrkning og winemaking mens brormand Yves tager sig af det kommercielle. De råder over 15 hektar i Mesnil-sur-Oger og yderligere 4 i Côtes de Sézanne.

Vi har valgt at hjemtage både deres non-vintage, rosé og selvfølgelig vintage i den fantastiske 2008-årgang, som Nicole Moncuit både producerer som brut og extra brut. Det er klassebobler fra enden til anden, så du kan godt begynde at finde glassene frem.