Champagne Pierre Moncuit Delos Blanc de Blancs Brut Champagne Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger N.V.

399,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Champagne Champagne Cote des Blancs Pierre Moncuit NV Le Mesnil-sur-Oger 75CL
93 Vinous

Når man gerne vil hylde grundlæggeren Pierre Moncuit, som samtidig er ens oldefar, er det selvfølgelig nødt til at være med druer fra familiens egen Grand Cru mark. Den ligger ganske tæt på Mesnil-sur-Oger og er det er alene Chardonnay, som bliver hentet herfra til denne vin. Med andre ord … Blanc de Blancs.

Winemaker Nicole Moncuit lader den gære på rustfri ståltank og giver den rundt to års lagring på flaske inden degorgering. Dosagen ligger på 7g/l, så vi er ude i en brut, der kommer med masser af elegance.

Den gyldne farve åbner op for duften af grapefrugt, citron, gul pære og fersken. Smagen er på samme tid sprød og forfriskende med en tydelig mineralitet, der hæver den op over de mere almindelige champagner. Klart en hyldest Pierre Moncuit ville have været stolt af.

Vinous
The NV Brut Blanc de Blancs Delos Grand Cru is effusive, bright and focused. The added dosage in the Brut version versus the Extra Brut lends texture and resonance while enhancing all the orchard fruit, citrus and floral flavors. Ample and broad, with notable depth, the Brut is a pure and total delight.

Man kan virkelig finde guld blandt mindre Champagne-huse, hvor kvaliteten langt overstiger kendskabet. Et lysende eksempel er huset Pierre Moncuilt, som har produceret Champagne i 130 år på druer fra egen Grand Cru mark i Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs. Man fokuserer primært på Blanc de Blans … altså ren Chardonnay … og det gør man ganske forrygende.  

Da vi smagte dem første gang, måtte vi lige pudse brillerne og kigge på prisen igen. For det er ikke hver dag, man kan få fingre i Grand Cru Champagne til de her penge. I forhold til kvalitet op mod pris er der virkelig noget at komme efter her. En af forklaringerne til kvaliteten ligger i stokkenes alder. I Champagne holder stokkene normalt 25 år, før man helt rutinemæssigt planter nye. Men hos Pierre Moncuit kører man med stokke, som i snit har haft rødderne godt nede i den kalkholdige jord i 30 år. Det giver en fabelagtigt mineralitet og syrebalance, man kun kan klappe ad.

I dag er det Nicole og Yves Moncuilt som er ved roret. De tog over fra deres far Pierre helt tilbage i 1977 og er oldebørn af grundlæggeren. Nicole har ansvaret for dyrkning og winemaking mens brormand Yves tager sig af det kommercielle. De råder over 15 hektar i Mesnil-sur-Oger og yderligere 4 i Côtes de Sézanne.

Vi har valgt at hjemtage både deres non-vintage, rosé og selvfølgelig vintage i den fantastiske 2008-årgang, som Nicole Moncuit både producerer som brut og extra brut. Det er klassebobler fra enden til anden, så du kan godt begynde at finde glassene frem.