Champagne Pierre Moncuit Cuvée Hugues de Coulmet NV

369,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 299,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2019
369,00 Inkl. moms:
6 2019
369,00 Inkl. moms:
299,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Producent Årgang Volume
Frankrig Champagne Champagne Pierre Moncuit NV 75CL
91 Vinous
92 Robert Parker

Foruroligende let drikkelig basis cuvée fra winemaker Nicole Moncuit. Hun kører her ren Chardonnay fra egne parceller i Sézanne, hvor jordens høje indhold af sand og kalk er med til at give den sit imødekommende væsen.

Fin perlen, fin friskhed og fin finesse i et udtryk der samler sig omkring grape, citron, gul pære og fersken inden fornemmelsen af markant mineralitet kommer svævende og løfter oplevelsen op i en anden liga, , og befriende nok er der ingen diskussion om, hvornår den skal nydes. Den er klar, når de frigives til salg, der hvor den næsten pirrende friskhed er størst.

Ikke underligt at den cuvée siden 2004 har været medtaget i La Revue du vin de France årige Guide Vert foreløbig 16 gange. Det kan meget få andre (om nogen) Champagne producenter bryste sig med. Slet ikke når det gælder deres basis non vintage Champagne!

Vinous
The entry-level NV Brut Blanc de Blancs Hugues de Coulmet is more boisterous and creamy than the Blanc de Blancs D&eacutelos tasted alongside it. Ripe apricots, flowers and minerals emerge from this delicious, richly-textured Champagne. Refined and polished throughout, the Hugues de Coulmet possesses terrific balance and tons of style.

Man kan virkelig finde guld blandt mindre Champagne-huse, hvor kvaliteten langt overstiger kendskabet. Et lysende eksempel er huset Pierre Moncuilt, som har produceret Champagne i 130 år på druer fra egen Grand Cru mark i Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs. Man fokuserer primært på Blanc de Blans … altså ren Chardonnay … og det gør man ganske forrygende.  

Da vi smagte dem første gang, måtte vi lige pudse brillerne og kigge på prisen igen. For det er ikke hver dag, man kan få fingre i Grand Cru Champagne til de her penge. I forhold til kvalitet op mod pris er der virkelig noget at komme efter her. En af forklaringerne til kvaliteten ligger i stokkenes alder. I Champagne holder stokkene normalt 25 år, før man helt rutinemæssigt planter nye. Men hos Pierre Moncuit kører man med stokke, som i snit har haft rødderne godt nede i den kalkholdige jord i 30 år. Det giver en fabelagtigt mineralitet og syrebalance, man kun kan klappe ad.

I dag er det Nicole og Yves Moncuilt som er ved roret. De tog over fra deres far Pierre helt tilbage i 1977 og er oldebørn af grundlæggeren. Nicole har ansvaret for dyrkning og winemaking mens brormand Yves tager sig af det kommercielle. De råder over 15 hektar i Mesnil-sur-Oger og yderligere 4 i Côtes de Sézanne.

Vi har valgt at hjemtage både deres non-vintage, rosé og selvfølgelig vintage i den fantastiske 2008-årgang, som Nicole Moncuit både producerer som brut og extra brut. Det er klassebobler fra enden til anden, så du kan godt begynde at finde glassene frem.