Champagne Pierre Moncuit Brut Rosé Champagne Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger N.V.

375,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 295,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 2021
375,00 Inkl. moms:
6 2021
375,00 Inkl. moms:
295,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Cote des Blancs Pierre Moncuit NV Le Mesnil-sur-Oger 75CL
92 Vinous

En herlig og fyldig rosé Champagne, som winemaker Nicole Moncuit skaber ud fra assemblage-metoden, hvor rød basisvin tilsættes champagnen. Her kører hun 88% Chardonnay fra egen Grand Cru mark sammen med 12% Pinot Noir Grand Cru de Bouzy. 

Dosagen ligger på 8g/l, hvilket vil sige, at det er en brut. Vinen fik lov at modne tre år på flaske, før Nicole Muncuit ville slippe den løs.

Farven er pink og den intense duft nærmest synger om røde bær – især hindbær og vilde jordbær. De røde bær går tydeligt igen i smagen, som nok er Grand Cru fyldig men også har en dejlig lethed og super fin balance. Nicole Moncuit nyder den som regel som aperitif, hvilket vi så fint forstår, men den kan også blændende til desserter – ikke mindst med røde bær.

Vinous
The NV Brut Rosé is absolutely gorgeous. Powerful and deep in the glass, the Rosé offers a super-appealing interplay of textural richness from the year married with the tension that makes the Moncuit Champagnes so distinctive. Cranberry, strawberry, chalk mineral and floral notes are beautifully delineated in this vibrant, finely sketched Rosé from Moncuit. The presence of the 25% Pinot from Bouzy is very clearly felt in the wine's weight and resonance. Dosage is 8 grams per liter. 

Man kan virkelig finde guld blandt mindre Champagne-huse, hvor kvaliteten langt overstiger kendskabet. Et lysende eksempel er huset Pierre Moncuilt, som har produceret Champagne i 130 år på druer fra egen Grand Cru mark i Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs. Man fokuserer primært på Blanc de Blans … altså ren Chardonnay … og det gør man ganske forrygende.  

Da vi smagte dem første gang, måtte vi lige pudse brillerne og kigge på prisen igen. For det er ikke hver dag, man kan få fingre i Grand Cru Champagne til de her penge. I forhold til kvalitet op mod pris er der virkelig noget at komme efter her. En af forklaringerne til kvaliteten ligger i stokkenes alder. I Champagne holder stokkene normalt 25 år, før man helt rutinemæssigt planter nye. Men hos Pierre Moncuit kører man med stokke, som i snit har haft rødderne godt nede i den kalkholdige jord i 30 år. Det giver en fabelagtigt mineralitet og syrebalance, man kun kan klappe ad.

I dag er det Nicole og Yves Moncuilt som er ved roret. De tog over fra deres far Pierre helt tilbage i 1977 og er oldebørn af grundlæggeren. Nicole har ansvaret for dyrkning og winemaking mens brormand Yves tager sig af det kommercielle. De råder over 15 hektar i Mesnil-sur-Oger og yderligere 4 i Côtes de Sézanne.

Vi har valgt at hjemtage både deres non-vintage, rosé og selvfølgelig vintage i den fantastiske 2008-årgang, som Nicole Moncuit både producerer som brut og extra brut. Det er klassebobler fra enden til anden, så du kan godt begynde at finde glassene frem.