Champagne Pierre Moncuit Blanc de Blancs Non Dose Brut Champagne Grand Cru Le Mesnil-sur-Oger 2006

545,00 pr stk. Inkl. moms ved køb af 6 stk. 425,00

Lagerstatus: På lager

ELLER
Ved køb af Varenr Stk pris
1 6968
545,00 Inkl. moms:
6 6968
545,00 Inkl. moms:
425,00 Inkl. moms:
Land Vintype Region Subregion Producent Årgang Distrikt Volume
Frankrig Rosé Champagne Cote des Blancs Pierre Moncuit 2006 Le Mesnil-sur-Oger 75CL
94 Vinous

Som med brut-versionen taler vi 100% Chardonnay håndplukket på egen Grand Cru mark ved Mesnil-sur-Oger. Klaserne blev presset hele og der bliver gæret på ståltank. Vinen får hele 8 års modning på flaske før degorgering, dosage og champagneprop.

De ekstra tørre champagner er på fremmarch, så winemaker Nicole Moncuit kommer også med en extra brut i den 2006-årgangen. Her er dosagen nede på 4g/l, der ikke er langt fra brut-udgavens, men som alligevel skaber et ret anderledes udtryk.

Duften afslører med det samme en kalket mineralitet, der får selskab af grape, mandarinskal, abrikos og strejf af noget nøddeagtigt. Den tørre smag gentager duftens noter forbilledligt og fremstår med en stor kompleksitet, der lever helt op til årgangens trommehvirvel.

Vinous
The 2006 Non-Dosé Blanc de Blancs Grand Cru offers a super-appealing interplay of Mesnil vibrancy and the complexity that develops with extended time on its lees, which makes for a fascinating and totally beguiling Champagne. More than anything else, the 2006 is in a gorgeous place for drinking now, as all the elements are very nicely balanced. Apricot, hazelnut, chamomile, mint, dried flowers, pastry and light tropical overtones add wonderful shades of nuance. No dosage. Disgorged: February, 2019.

Man kan virkelig finde guld blandt mindre Champagne-huse, hvor kvaliteten langt overstiger kendskabet. Et lysende eksempel er huset Pierre Moncuilt, som har produceret Champagne i 130 år på druer fra egen Grand Cru mark i Mesnil-sur-Oger i hjertet af Côte des Blancs. Man fokuserer primært på Blanc de Blans … altså ren Chardonnay … og det gør man ganske forrygende.  

Da vi smagte dem første gang, måtte vi lige pudse brillerne og kigge på prisen igen. For det er ikke hver dag, man kan få fingre i Grand Cru Champagne til de her penge. I forhold til kvalitet op mod pris er der virkelig noget at komme efter her. En af forklaringerne til kvaliteten ligger i stokkenes alder. I Champagne holder stokkene normalt 25 år, før man helt rutinemæssigt planter nye. Men hos Pierre Moncuit kører man med stokke, som i snit har haft rødderne godt nede i den kalkholdige jord i 30 år. Det giver en fabelagtigt mineralitet og syrebalance, man kun kan klappe ad.

I dag er det Nicole og Yves Moncuilt som er ved roret. De tog over fra deres far Pierre helt tilbage i 1977 og er oldebørn af grundlæggeren. Nicole har ansvaret for dyrkning og winemaking mens brormand Yves tager sig af det kommercielle. De råder over 15 hektar i Mesnil-sur-Oger og yderligere 4 i Côtes de Sézanne.

Vi har valgt at hjemtage både deres non-vintage, rosé og selvfølgelig vintage i den fantastiske 2008-årgang, som Nicole Moncuit både producerer som brut og extra brut. Det er klassebobler fra enden til anden, så du kan godt begynde at finde glassene frem.