Champagne Perrier-Jouët Blason Rosé Brut N.V.
Champagne Perrier-Jouët Blason Rosé Brut N.V. er en elegant og sofistikeret roséchampagne fra det anerkendte champagnehus Perrier-Jouët, der blev grundlagt i 1811 i Épernay, Frankrig. Denne cuvée er skabt med fokus på harmoni og finesse, og den er velegnet til både festlige lejligheder og gastronomiske oplevelser.
Blason Rosé er lavet på en omhyggeligt sammensat blanding af de klassiske champagne-druer: Pinot Noir (45%), Pinot Meunier (25%) og Chardonnay (30%), hvor Pinot Noir giver struktur, Pinot Meunier tilføjer frugtighed, og Chardonnay bidrager med elegance og friskhed. Den indeholder også en andel af reservevine, hvilket sikrer en konsekvent smagsprofil.
Champagnen præsenterer sig med en smuk, laksefarvet nuance og en fin, vedvarende mousse. Duften byder på en kompleks aroma af røde bær som jordbær, hindbær og kirsebær, kombineret med subtile florale noter og strejf af brioche og citrus. Smagen er fyldig og afrundet med en livlig syre og en lang, frisk afslutning, hvor frugtnoterne balanceres af en diskret mineralitet.
Denne roséchampagne egner sig særligt godt til mad, især retter som rødt kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr, men den kan også nydes alene som aperitif.
Perrier-Jouët Blason Rosé Brut N.V. leveres i en ikonisk flaske, som afspejler husets arv og dedikation til skønhed og kvalitet. Med en dosage på ca. 8-11 g/L er den velafbalanceret og appellerer bredt til både champagneelskere og nybegyndere.
Champagne Perrier-Jouët Blason Rosé Brut N.V. er en elegant og sofistikeret roséchampagne fra det anerkendte champagnehus Perrier-Jouët, der blev grundlagt i 1811 i Épernay, Frankrig. Denne cuvée er skabt med fokus på harmoni og finesse, og den er velegnet til både festlige lejligheder og gastronomiske oplevelser.
Blason Rosé er lavet på en omhyggeligt sammensat blanding af de klassiske champagne-druer: Pinot Noir (45%), Pinot Meunier (25%) og Chardonnay (30%), hvor Pinot Noir giver struktur, Pinot Meunier tilføjer frugtighed, og Chardonnay bidrager med elegance og friskhed. Den indeholder også en andel af reservevine, hvilket sikrer en konsekvent smagsprofil.
Champagnen præsenterer sig med en smuk, laksefarvet nuance og en fin, vedvarende mousse. Duften byder på en kompleks aroma af røde bær som jordbær, hindbær og kirsebær, kombineret med subtile florale noter og strejf af brioche og citrus. Smagen er fyldig og afrundet med en livlig syre og en lang, frisk afslutning, hvor frugtnoterne balanceres af en diskret mineralitet.
Denne roséchampagne egner sig særligt godt til mad, især retter som rødt kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr, men den kan også nydes alene som aperitif.
Perrier-Jouët Blason Rosé Brut N.V. leveres i en ikonisk flaske, som afspejler husets arv og dedikation til skønhed og kvalitet. Med en dosage på ca. 8-11 g/L er den velafbalanceret og appellerer bredt til både champagneelskere og nybegyndere.
Perrier Jouët er kendt for sin sprøde, rene og frugtprægede stil, der med en frisk lethed inkarner det bedste ved Champagne. I Perrier Jouëts Grand Brut forenes de elegante Chardonnay-druer med Pinot Noir-druernes fylde og Petit Meunier-druernes kompleksitet. Resultatet er en harmonisk champagne med små livlige bobler og delikate smagsnoter af hvide blomster, fersken, ananas og grapefrugt.
Grand Brut er velkomponeret med et balanceret syreindhold, som giver vinen rygrad og er et præcist udtryk for husets elegante stil.
Pierre-Nicolas Perrier og Rose-Adélaïde Jouët delte en kærlighed til naturen og kunsten. Hun var en kultiveret ung kvinde fra en normannisk købmandsfamilie; han en mesterlig vinbonde og botaniker. Et år efter deres bryllup grundlagde de i 1811 Maison Perrier-Jouët: født af deres ønske om at skabe et Champagnehus der skilte sig ud.
Deres passion for kunst, natur og champagne er gået i arv gennem generationerne. Deres søn Charles Perrier, en botaniker som sin far, overtog huset i 1848. Familiens filosofi om kreativ frihed og en utraditionel iagttagelse af naturen er iboende i champagnens historie. Disse værdier former Champagnehuset den dag i dag, og udtrykkes bedst af det emblematiske anemonemotiv, som Emile Gallé designede til huset i 1902, og som pryder flere af deres flasker.
I dag ejes huset af Pernod Ricard, der har sat de tidligere dyder i højsædet igen. I 2020 blev Séverine Frerson den ottende kældermester, og første kvinde i denne stilling hos Perrier-Jouët.
Tro mod filosofien fra dets grundlæggere, som var kendt for deres progressive syn på naturlig vindyrkning, har Perrier-Jouët forpligtet sig til en miljømæssig ansvarlig forvaltning af sine Champagne-vinmarker. Perrier-Jouët-husets vinmarker har certifikatet ”Sustainable Viticulture in Champagne”, for bæredygtig dyrkning af regionens tre vigtigste druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Meunier. I 2016 blev Perrier-Jouët champagnevinmarkerne tildelt Frankrigs bedste miljøcertificering, HVE, for deres biodiversitet og økologiske standarder.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Perrier-Jouët |
Region | Champagne |
Distrikt | Epernay |
Årgang | NV |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
James Suckling
The latest release of Perrier-Jouët's NV Brut Blason Rosé is generous and charming, delivering notes of ripe peach, strawberries and pears complemented by hints of fresh bread. Medium to full-bodied, fleshy and enveloping, its sweet core of fruit is girdled by ripe acids. This is an immediate, demonstrative rosé that will appeal to a broad audience and drink well young.