Champagne Marguet Shaman 16 Rosé Grand Cru Magnum

995,00 Inkl. moms:

Lagerstatus: På lager

ELLER
Land Vintype Region Subregion Producent Distrikt Volume
Frankrig Bobler Champagne Montagne de Reims Champagne Marguet Ambonnay 1500
92 Robert Parker

Vinen er blandet af 73% Chardonnay og 27% Pinot Noir fra 2016 høsten (Shaman 16) der er balanceret med bare 10% vin de reserve fra 2013 og 2014 høsten. Den elegante farve kommer dels fra udblødning dels fra en behersket tilsætning af rød Pinot Noir.

Duften er balanceret med fine noter af ribs, te, blodappelsin og jordbær og følges op af granatæble, hindbær og malt i munden. Vinøs med en solid struktur, dejlig dybde og en virkelig flot koncentration, som ikke kammer over takket være en perfekt afstemt friskhed og syre til slut.

Hovedparten af vinen gærer på brugte fade fra Bordeaux og større æggeformede foudres produceret hos Taransaud.

Robert Parker
Disgorged in March 2019 without dosage, the NV Shaman Rosé 16 is a blend of 70% Chardonnay and 30% Pinot Noir. It's showing beautifully, wafting from the glass with notes of red apple, orange oil and spices, framed by a deft patina of oak vanillin. On the palate, the wine is medium to full-bodied, chalky and incisive, with a ripe and expressive core of fruit and racy balancing acids, concluding with a saline, delicately wood-inflected finish.

Champagnehuset Marguet Père et Fils blev en realitet i 2005, efter en skilsmisse og et forestående generationsskifte betød at bindestregen, der havde holdt sammen på to familier siden 1971 forsvandt.
Benoit Marguet har på få år etableret sig som et kryds mellem enfant terrible og vidunderbarn og på frugt fra resterne af familiens vinmarker omkring Ambonnay og frugt fra hustru Séverine Launois besiddelser skaber han det, som Søren Frank allerede i 2014 valgte at kalde ”kosmiske Champagner” efter at han under et besøg var blevet belært om smagebordets frekvens og havde måttet stille spyttespanden ned på gulvet fordi Benoit Marguet mente, at den udstrålede dårlig energi.

Midt i denne brydningstid blev Benoit Marguet 5. generation i familien efter sin far Christian. I starten disponerede han over næsten 14 ha., men da en del af vinmarkerne var ejet af et kompliceret netværk at familiemedlemmer skrumpede arealet efterhånden som de forskellige aftaler ophørte. I dag er således bare 8 ha. tilbage fordelt på 7,3 ha. i Ambonnay (Les Saints Remys, Les Beurys, Les Crayères, La Grande Ruelle, Les Bermonts, Le Parc) og 0,7 ha. i Bouzy (Les Loges, Les Hannepés).

Benoit Marguet supplerer derfor med druer fra omkring 6 ha. hovedsageligt købt hos Launois Père et Fils hvor Benoit er involveret i produktionen efter at han giftede sig med husets ældste datter Séverine, og sammen driver de også den lille eksportvirksomhed ”Les Champagnes de Benoit” hvor de hjælper små lovende producenter som f.eks. Hubert Paulet og Pertois-Moriset ud i verden.

Benoit Marguet har blandt andet arbejdet som assisterende vinmager i Washington State og senere som sommelier i Paris hvor han fik kontakt til den progressive fløj af ”Le Groupe des Jeunes Vignerons de la Champagne”, der blandt andet talte Pierre Larmandier, Anselme Selosse og Jérome Prévost. Så da han kom hjem til gården førte det til et brud med faderens konventionelle linje og siden 2009 er alle parceller inklusive dem der tilhører Severines familie blevet kultiveret efter økologiske og biodynamiske principper i en rastløs, men også insisterende og innovativ søgen efter den største og mest naturlige velsmag.