Champagne Louis Roederer Brut Nature Philippe Starck 2012
Ved køb af | Stk. pris (inkl. moms) | |
1 | 849,00 kr. | |
6 | 849,00 kr. | 649,00 kr. |
Champagne Brut Nature fra Louis Roederer blev først til i kølvandet på den udfordrende årgang 2003. Dengang opdagede man, at visse vinmarker med kalkholdig jord nær Epernay, i Cumières, Hautvillers og Vertus, klarede tørken og varmen ekstraordinært godt. Dette lagde grunden til en ny type champagne.
I 2012, en af de mest bemærkelsesværdige årgange i nyere tid, kunne disse marker igen demonstrere deres potentiale. Året bød på optimale vejrforhold, der resulterede i druer med exceptionel aromatisk intensitet, balance og en fin syrestruktur. Louis Roederer besluttede at fortsætte deres filosofi med at skabe en Brut Nature, hvor terroir og årgangens særlige karakter kom til fuldt udtryk.
Druesammensætningen for Brut Nature 2012 er 1/3 Chardonnay og 2/3 Pinot Noir og Pinot Meunier, alle dyrket biodynamisk på de udvalgte parceller. Vinen er gæret delvist på træfade (25%) og resten på ståltanke, uden malolaktisk gæring, for at bevare dens naturlige friskhed og struktur. Andengæringen på flaske varer fem år, og ingen dosage (sukker) tilsættes under degorgeringen, hvilket gør den til en ren og tør champagne. Efter degorgeringen modner vinen yderligere seks måneder inden frigivelse.
Brut Nature 2012 er resultatet af samarbejdet mellem Frédéric Rouzaud og den franske designer Philippe Starck, som har været med til at definere vinens filosofi: Naturlighed, enkelhed og elegance. Dette kommer til udtryk i vinens biodynamiske dyrkning, skånsomme vinifikation og den nøje balance mellem terroir og årgang.
Vinen har en strålende gylden farve og fine, vedvarende bobler. Aromaerne er intense med noter af vilde blomster, citrus, stenfrugter som fersken og ristede nødder. På paletten fremstår vinen harmonisk og kompleks, med en perfekt balance mellem styrke og friskhed. Smagen byder på krydrede nuancer, en sprød mineralitet og en elegant, lang eftersmag med både sødme og krydderi.
Champagne Brut Nature fra Louis Roederer blev først til i kølvandet på den udfordrende årgang 2003. Dengang opdagede man, at visse vinmarker med kalkholdig jord nær Epernay, i Cumières, Hautvillers og Vertus, klarede tørken og varmen ekstraordinært godt. Dette lagde grunden til en ny type champagne.
I 2012, en af de mest bemærkelsesværdige årgange i nyere tid, kunne disse marker igen demonstrere deres potentiale. Året bød på optimale vejrforhold, der resulterede i druer med exceptionel aromatisk intensitet, balance og en fin syrestruktur. Louis Roederer besluttede at fortsætte deres filosofi med at skabe en Brut Nature, hvor terroir og årgangens særlige karakter kom til fuldt udtryk.
Druesammensætningen for Brut Nature 2012 er 1/3 Chardonnay og 2/3 Pinot Noir og Pinot Meunier, alle dyrket biodynamisk på de udvalgte parceller. Vinen er gæret delvist på træfade (25%) og resten på ståltanke, uden malolaktisk gæring, for at bevare dens naturlige friskhed og struktur. Andengæringen på flaske varer fem år, og ingen dosage (sukker) tilsættes under degorgeringen, hvilket gør den til en ren og tør champagne. Efter degorgeringen modner vinen yderligere seks måneder inden frigivelse.
Brut Nature 2012 er resultatet af samarbejdet mellem Frédéric Rouzaud og den franske designer Philippe Starck, som har været med til at definere vinens filosofi: Naturlighed, enkelhed og elegance. Dette kommer til udtryk i vinens biodynamiske dyrkning, skånsomme vinifikation og den nøje balance mellem terroir og årgang.
Vinen har en strålende gylden farve og fine, vedvarende bobler. Aromaerne er intense med noter af vilde blomster, citrus, stenfrugter som fersken og ristede nødder. På paletten fremstår vinen harmonisk og kompleks, med en perfekt balance mellem styrke og friskhed. Smagen byder på krydrede nuancer, en sprød mineralitet og en elegant, lang eftersmag med både sødme og krydderi.
Louis Roederer er et af de sidste uafhængige familieejede store Champagnehuse, og samtidig et af de mest veldrevne, respekterede og hvad de færreste nok ved, progressive på den konservative vinscene i Champagne. Louis Roederer blev grundlagt i 1776 under navnet Dubois Père & Fils, og fik sit nuværende navn i 1833, hvor Louis Roederer arvede Champagnehuset. Han havde en visionær tilgang til at berige sine vinstokke med dét formål at mestre alle stadier af vinens skabelse.
Mens andre huse købte deres druer, plejede Louis Roederer sine egne vinmarker, satte sig ind i hver parcels specifikke karakteristika, og erhvervede metodisk den fineste jord. Louis Roederers ledende princip var, at al god vin afhænger af jordens kvalitet, en passion for tradition og en skarpsindig vision om fremtiden. Et kerneprincip som Champagnehuset steder handler efter.
I dag ledes Champagnehuset af Jean-Claudes søn, Frédéric Rouzaud, som repræsenterer den syvende generation af slægten. Med den samme tålmodighed og urokkelige tro på sit kreative kald, er Louis Roederers årlige eksport i dag nået op på tre millioner flasker.
Hos Louis Roederer tager man højde for de særlige forhold ved forskellige jordarter og har en praksis med "skræddersyet" vindyrkning, således at en optimal smag og kvalitet. Louis Roederer-årgange stammer udelukkende fra deres egne vinstokke, hvilket faktisk er sjældent i Champagne-regionen.
Når man disponerer over 240 ha. af Champagneområdets bedste vinmarker – ovenikøbet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. Mangfoldigheden og frugtbarheden i disse steder giver huset en omfattende og rig palette, som de kan udforme vinene ud fra.
Louis Roederer-huset dyrker de tre traditionelle druesorter: Chardonnay er værdsat for sin mineralitet, finesse og elegance; Pinot Noirs solide konstitution tilføjer struktur til blandingerne og forbereder dem til ældning; Pinot Meunier er en lidt mindre raffineret sød druesort, hvis tilpasningsevne bringer harmoni og blødhed til visse cuvéer.
Champagnehusets absolutte topvin, er deres Cristal. I det nye årtusindeskifte er det lykkedes dem at fintune Cristal, så den i dag rangeres helt i toppen af årgangschampagne. Cristal fremstilles udelukkende i de bedste år, hvor Chardonnay (ca. 40%) og Pinot noir (ca. 60%) druer har opnået perfekt modenhed. Cristal er lagret i 6 år i Louis Roederers kældre og efterladt i yderligere 8 måneder efter dégorgement.
Cristal er en bemærkelsesværdig afbalanceret og raffineret champagne, hvis længde er uforlignelig. Den har en silkeblød tekstur og frugtige aromaer, suppleret med en kraftig mineralsk kvalitet med hvid frugt og citrusnoter. Cristal er en vin, der holder sig godt: den kan opbevares i over tyve år uden at miste sin friskhed og karakter.
Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl., hvilket giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden finder man Louis Roederers meget kendte ”Vins de Réserve”, som er et lager af "gamle" vine, der ligger på store brugte egetræsfade à 60 hl. Réserve-vinene indgår i varierende grad i fremstillingen af non-vintage champagnerne for at sikre en kontinuert høj kvalitet og ensartethed i disse.
I løbet af de seneste mange år har Louis Roederer givet større og større plads til bæredygtighed og økologisk/biodynamisk dyrkning. Louis Roederer har således allerede opnået DEMETER-certifikatet (biodynamisk dyrkning) på de vinmarker, som producerer druer til husets fornemmeste mærke, Cristal. Fra og med årgang 2021 vil yderligere 115 ha. marker opnå økologisk certificering - Agriculture Biologique (AB), og de resterende vinmarker vil følge efter.
Land | Frankrig |
---|---|
Producent | Louis Roederer |
Region | Champagne |
Årgang | 2012 |
Volume | 75CL |
Druer | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Kategori | Champagne |
Kollistørrelse | 6 |
Kollitype | OCC |
Robert Parker
The 2012 Brut Nature is showing beautifully, bursting from the glass with an expressive bouquet of lemon oil, crisp green apple, wheat toast, hazelnuts and wet stones. On the palate, it's full-bodied, ample and fleshy, with its generous core of concentrated and delicately sun-kissed fruit girdled by brisk acids and undeniable mineral grip and complemented by a delicate pinpoint mousse. Concluding with a saline finish, this lovely wine is a blend of 55% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier and 20% Chardonnay, reflecting its origins in Cumières.
James Suckling
This has a very fresh and pure, lemony nose and is completely mouth-filling. Then it freshens and composes and takes a fine, flinty, acidity-chiseled and dry ride to the finish. Super refreshing and saline. From biodynamically grown grapes – 55% pinot noir, 25% chardonnay and 20% pinot meunier. Drink or hold.
Jeb dunnuck
First made in 2006, the 2012 Starck Brut Nature offers a ripe, sexy bouquet of green apples, green almonds, white flowers, and chalky minerality. It has bright acidity, medium to full body, terrific balance, and a clean, lengthy finish. A blend of 55% Pinot Noir, 25% Pinot Meunier, and the rest Chardonnay, it’s going to evolve gracefully for 10-15 years.